sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Cases
Schatbewaarder leert mensen met een verstandelijke beperking omgaan met geld

ING Nederland fonds, STRAS
Schatbewaarder is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben moeite met abstract denken en rekenen. Zij leren wat geld waard is en hoe je er verstandig mee omspringt. Naast de leskisten met materialen wilde STRAS leerlingen extra laten oefenen met digitale werkvormen. De CED-Groep heeft samen met STRAS digitale lessen gemaakt. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de doelgroep: beperkte keuzemogelijkheden, weinig tekst, veel afbeeldingen en slim kleurgebruik. De leerlingen kunnen nu ook digitaal oefenen met onder meer vergelijken van prijzen en betalen met een pas.


Leerlingen vlammen voor veiligheid

CED De waardespecialist
CED hecht er waarde aan dat leerlingen die op eigen benen gaan staan, weten wat daar bij komt kijken. De CED-groep maakte digitale lesmodules voor leerlingen in het VMBO: Hoe maak je je huis veiliger? Hoe werk je veilig tijdens je praktijkvakken op school? Hoe werk je veilig op je stage en werk? Welke verzekeringen zijn er? De leerlingen sluiten de les af met een quizgame.


Leraren goed voorbereid op de veranderingen in de wet persoonsgegevens

Cursusbureau CED-Groep
De AVG stelt hoge eisen aan de beveiliging van privacygevoelige en vertrouwelijke informatie. Dit heeft veel consequenties voor het onderwijs. Als organisaties de verplichtingen niet nakomen, zijn besturen daarvoor verantwoordelijk. Alle reden dat ook leerkrachten goed weten wat deze nieuwe wet voor de werkvloer betekent. De deelnemers sluiten af met een toets en certificaat.
 

Direct contact

Marléone Goudswaard

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599