sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Schakelklassen

Schakelklassen bieden taalzwakke leerlingen, meestal voor de duur van een jaar, intensief taalonderwijs, eventueel buiten het vaste klassenverband. Wilt u aan de slag met schakelklassen? De CED-Groep ondersteunt  schoolteams, schoolbestuuren of gemeenten bij de inrichting.

Centrale vragen

Samen met u brengen we de mogelijkheden voor schakelklassen op uw school in beeld. Vragen als 'zijn schakelklassen voor onze school zinvol?', 'wat zijn de voorwaarden van het ministerie?' en 'wat is de rol van de gemeente en van het school-bestuur?' staan centraal. Vanaf de eerste initiatieven tot en met het werken in de klas kunt u rekenen op deskundige en praktische ondersteuning door ervaren medewerkers van de CED-Groep.

Organisatie
Een adequaat organisatiemodel is een eerste vereiste voor succesvolle schakelklassen. U komt voor lastige vragen te staan als: Voor welke leerlingen organiseren we een schakelklas? Hoe selecteren we deze leerlingen? Hoeveel uren moeten we inroosteren? Hoe verloopt de interne en externe communicatie? Hoe kunnen we ouders betrekken? Wij helpen u een gedegen antwoord te geven op al deze vragen.

Inhoud
Om succesvol te schakelen, moet uw school beschikken over deskundige leerkrachten. De CED-Groep kan zorgen voor passende training/intervisie, en begeleiding op de werkvloer. In samenspraak met u geven we vorm aan de inhoud van het (taal) onderwijs in de schakelklas. Ons devies? Maatwerk! U wilt vervolgens de vorderingen van de schakelleerlingen nauwgezet volgen. Wij kunnen uw team ondersteunen bij het opzetten van een adequaat leerlingvolgsysteem.

Succesverhalen
De CED-Groep is actief betrokken geweest bij het vorm geven aan schakelklassen in verschillende gemeentes, zoals Capelle a/d IJssel, Harderwijk, Rotterdam, Hilversum en de Ronde Venen.

 

Direct contact

Maaike Dalhuisen

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599