sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Meidenvenijn in het basisonderwijs (S5230)

De angel eruit

Voor wie is de cursus bedoeld?
Leerkrachten bao

Waar gaat de cursus over? 
Elke klas kent zo zijn rangorde: de populaire kinderen staan aan de top, de buitenbeentjes bungelen onderaan. In de strijd om de macht hebben meisjes zo hun eigen wapens: klitten, konkelen buitensluiten, roddelen...live en digitaal. Kortom: meidenvenijn. Amerikaanse deskundigen spreken van 'alternatieve agressie'. En terecht. Meidenvenijn is namelijk niet zo onschuldig als vaak wordt gedacht. In deze praktische tweedaagse trainingmaakt u kennis met meidenrollen, met 5-sporen, met stroop en azijn. U krijgt een zachtroze én hardroze aanpak van koninginnetjes, hofdametjes en mikpunt-meisjes in uw klas.

Cursusinhoud 
Dag 1: de roze wereld wordt voor u ontsloten en u maakt kennis met koningin en co. U krijgt u een zachtroze pakket mee om meidenvenijn te voorkomen en aan te pakken.
Dag 2: we kijken verder dan de meisjes, want een koninginnetjes heeft vaak een queen mom of is papa’s prinsesje. Een mikpunt-meisje heeft meestal van huis uit weinig assertiviteit meegekregen. Hoe betrekt de u de ouders van deze bijen bij uw aanpak? Welke rol spelen zij gezien vanuit de dynamische driehoek? Als de bijen toch blijven steken dan zet u de hardroze aanpak in.

Wat u verder nog moet weten...
Deze tweedaagse cursus wordt verzorgd door Anke Visser van Schoolveiligheid.
Tijdens de eerste bijeenkomst krijgt u naast de cursusmap het boek Meidenvenijn in het basisonderwijs aanpakken en voor zijn.

Registerleraar
De cursus ‘Meidenvenijn, de angel eruit’ van Schoolveiligheid is gevalideerd door Registerleraar met 13 RU.
Inschrijfformulier
Data en plaatsen schooljaar 2017-2018 
S5230A  Rotterdam: 6 september, 27 september 2017
S5230B  Hilversum: 13 maart, 3 april 2018

Tijd
09.00-16.00 uur

Kosten
€ 535,- per deelnemer, inclusief lunch, map en boek

Groepsgrootte
Minimaal 9 en maximaal 16 deelnemers.

Meer informatie
cursusbureau@cedgroep.nl

Direct contact

Cursusbureau

registerleraar
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599