sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Nieuwsbegrip: omgaan met verschillen in de groep mbo (S2193)

Voor wie is de cursus bedoeld?
Docenten mbo die Nieuwsbegrip al gebruiken

Waar gaat de cursus over?
Nieuwsbegrip is een online methode met actuele teksten en opdrachten gericht op tekstbegrip. Nieuwsbegrip besteedt structurele aandacht aan lees- en woordenschatstrategieën, essentiële elementen om een goede lezer te worden. De gebruikers van Nieuwsbegrip kunnen diverse cursussen volgen om de methode nog beter te implementeren in de lessen. De cursus Nieuwsbegrip: Omgaan met verschillen in de groep is voor gevorderde gebruikers.

Cursusinhoud
Nieuwsbegrip biedt de unieke mogelijkheid om met de hele groep tegelijkertijd met hetzelfde actuele onderwerp bezig te zijn, terwijl de studenten toch op hun eigen niveau werken. Tijdens deze cursusbijeenkomst leert u hoe u op basis van toetsresultaten het juiste niveau aan een student toewijst. Vervolgens krijgt u handvatten voor werken met niveaugroepen in uw klas. Belangrijk hierbij is dat u uw instructie aanpast aan deze werkwijze (differentiëren). U krijgt hierbij een handig hulpmiddel: een fasemodel. Voordeel van deze manier van werken is dat alle studenten, ook de betere lezers, een niveau krijgen aangereikt dat bij hen past en hen uitdaagt.

Wat u verder nog moet weten...
Kijk voor teamtrainingen bij de Masterclasses Nieuwsbegrip.

Studiebelasting
3 SBU

Schooljaar 2019-2020
De cursus wordt dit schooljaar niet ingepland voor het open aanbod. U kunt de training wel op offertebasis inkopen voor uw school of bestuur.

Kosten
€ 215,- per deelnemer, inclusief cursusmateriaal

Groepsgrootte
Minimum aantal deelnemers is 8, maximum is 18.

Inhoudelijke informatie
nieuwbegriptrainingen@cedgroep.nl

Direct contact

Cursusbureau

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599