sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Nieuwsbegrip: De docent als rolmodel mbo (S2197)

Hoe 'model' ik begrijpend lezen voor de studenten?

Voor wie is de cursus bedoeld? 
Docenten mbo

Waar gaat de cursus over?
Nieuwsbegrip is een online methode met actuele teksten en opdrachten gericht op tekstbegrip. Nieuwsbegrip besteedt structurele aandacht aan lees- en woordenschatstrategieën, essentiële elementen om een goede lezer te worden. Voor de gebruikers van Nieuwsbegrip zijn diverse cursussen om de methode nog beter te implementeren op uw school. Allereerst is er de basiscursus voor beginners: Werken met Nieuwsbegrip in het mbo. De cursus Nieuwsbegrip: De docent als rolmodel is voor gevorderden. 

Cursusinhoud
Een goede instructie van de docent is doorslaggevend voor het leersucces van studenten. Het modelen van leesstrategieën – waarbij een leesexpert hardop denkt – draagt bij aan een beter tekstbegrip van studenten. Modelen is een krachtig didactisch instrument bij begrijpend lezen waar in de lessen van Nieuwsbegrip veel gebruik van wordt gemaakt. Maar hoe gaat dat modelen in zijn werk? Hoe geeft u als docent het goede voorbeeld? In deze cursusbijeenkomst komt aan de orde hoe u als docent effectief kunt modelen en hoe u expertstudenten kunt inzetten. Goed kunnen modelen is een belangrijke vaardigheid bij het aanleren van de leesstrategieën aan studenten. Om u daarbij te ondersteunen ontwikkelde Nieuwsbegrip tools voor op het digitaal schoolbord. Tijdens de cursus leggen we uit hoe deze tools werken en hoe u ze het beste kunt inzetten.

Wat u verder nog moet weten..
.
Kijk voor teamtrainingen bij de Masterclasses Nieuwsbegrip.

​Aantal bijeenkomsten
Eén bijeenkomst van drie uur.

Schooljaar 2019-2020
De cursus wordt dit schooljaar niet ingepland voor het open aanbod. U kunt de training wel op offertebasis inkopen voor uw school of bestuur.

Kosten
€ 215,- per deelnemer

Groepsgrootte
Minimum aantal deelnemers is 8, maximum is 18

Inhoudelijke informatie en cursusleiding
Marijke Bakker
marijke.bakker@cedgroep.nl

Direct contact

Cursusbureau

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599