sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Groeten uit… magazine over taal

Groeten uit...! is een magazine voor ouders en hun kinderen uit groep 1-4 met praktische ideeën om kinderen een rijke taal- en rekenomgeving te bieden. Groeten uit...! wordt op maat gemaakt voor verschillende gemeentes.

Spelen en leren
Spelenderwijs kunnen ouders een grote, positieve bijdrage leveren aan de leerontwikkeling van hun kind. Zeker in de zomervakantie, als de kinderen een aantal weken niet naar school gaan, is dat heel belangrijk. Maar niet alle ouders weten wat ze hiervoor kunnen doen. Daarom is er Groeten uit…! Een kleurrijk magazine voor ouders en hun kinderen uit groep 1 t/m 4. In dit magazine kunnen ouders praktische ideeën vinden. Hiermee kunnen ze thuis een rijke taalomgeving bieden. Zo kunnen ze niet alleen de taalontwikkeling, maar ook de tel- en rekenontwikkeling van hun kind te stimuleren. De ideeën zijn laagdrempelig en het taalgebruik is eenvoudig. Dat maakt het magazine geschikt voor een brede doelgroep.

Groeten uit… uw gemeente?
In de zomer van 2016 verscheen  Groeten uit… in Rotterdam, Rijswijk en Dordrecht. Begin oktober verscheen er ook een Groeten uit… voor de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Alblasserdam, die voor deze editie met elkaar samenwerkten. Heeft u interesse in een magazine voor uw eigen gemeente of regio? Neem contact met ons op, dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen! We kunnen een blad samenstellen naar uw wensen en accenten. Er is ruimte voor een voorwoord van wethouder of burgemeester.

Informatie voor leerkrachten
Geeft u Groeten uit… voor de zomervakantie mee aan de leerlingen? Dan is het goed om hier in de nieuwsbrief of op de website of Facebookpagina van de school aandacht aan te besteden. Zo weten ouders beter wat het magazine is en waarom hun kind het mee naar huis krijgt. Om het magazine te introduceren, kunt u bijvoorbeeld de onderstaande tekst gebruiken.

De vakantie komt er aan! Even geen school voor uw kind. En even niet leren. Of toch wel…? Ook in de vakantie kun je leerzame dingen doen met je kind. Dat is zelfs heel belangrijk! En dat hoeft helemaal niet saai te zijn. Het kan spelenderwijs!  Hoe? Dat leest u in Groeten uit… Dit magazine staat vol tips en ideeën om leuke en leerzame dingen met uw kind te doen. Veel plezier samen!

Downloads
Flyer 'Aan de slag met Groeten uit'
• Artikel 'Magazine stimuleert taalgebruik tussen ouder en kind'. Uit: KlasseApart, oktober 2016
• Voorkant van het zomermagazine 2016: RotterdamRijswijk en Dordrecht
• Interview met Wethouder Bolte uit Rijswijk

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara Wally, t.wally@cedgroep.nl

Bekijk filmpje van RTV Dordrecht over Groeten uit... in Dordrecht

Direct contact

Tamara Wally  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599