sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Ziek zijn en onderwijs

Volgens de ‘Wet Ondersteuning Onderwijs Zieke Leerlingen (WOOZL)’ zijn scholen verplicht om zorg te dragen voor de continuïteit van het onderwijs aan hun leerlingen die door een ziekte langere tijd niet naar school kunnen komen.

Consulenten onderwijs aan zieke leerlingen.
Gelukkig staan de scholen er niet alleen voor. Voor leerlingen die opgenomen zijn in een regionaal ziekenhuis en leerlingen die thuis moeten blijven voor (verdere) verpleging of om te herstellen, kunnen de scholen de hulp inroepen van een consulent onderwijs aan zieke leerlingen van een onderwijsadviesbureau in de regio. Voor regio Midden-Nederland is dit de CED-Groep.

Wat houdt onderwijsondersteuning aan zieke leerlingen (OZL) in?
Onderwijsondersteuning aan zieke leerlingen is maatwerk. U kunt bijvoorbeeld denken aan: voorlichting over de gevolgen van de ziekte voor het leren en het onderwijs, advisering van de school over de te nemen maatregelen en het verzorgen van aangepast onderwijs bij de leerling thuis of in het ziekenhuis.
N.B. Onderwijsondersteuning aan zieke leerlingen door de consulenten van de CED-Groep is alleen bestemd voor zieke leerlingen. Dus, niet voor leerlingen die om andere redenen, bijvoorbeeld door psychosociale klachten niet naar school kunnen (de zogenaamde ‘REC-4 leerlingen’).

Welke scholen / leerlingen komen in aanmerking?

De leerlingen die ingeschreven staan op een school in een van de volgende gemeenten komen in aanmerking voor OZL Midden Nederland:
Abcoude, Amerongen, Amersfoort, Baarn, Blaricum, Breukelen, Bunnik, Bunschoten, Bussum, De Bilt, De Hoef, Doorn, Driebergen, Eemnes, Hilversum, Houten, Huizen, IJsselstein, Laren, Leersum, Leusden, Loenen, Lopik, Maarssen, Maartensdijk, Maarn, Mijdrecht, Muiden, Naarden, Nieuwegein, Nijkerk / Hoevelaken, Renswoude, Soest, Utrecht Stad, Veenendaal, Vianen, Vinkeveen, Weesp, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Wilnis, Woudenberg, Zeist.

Scholen in de regio Rotterdam en omgeving kunnen voor OZL terecht bij het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam.
Voor meer informatie kijk op http://ziezon.nl/. Daar treft u ook de overige regioverdeling aan.

Kosten?
Onderwijsondersteuning aan zieke leerlingen wordt gefinancierd door de overheid. Voor de school en de ouders zijn er dus geen verdere kosten.

Meer informatie
Voor meer informatie over OZL in Midden Nederland kunt u contact opnemen met consulent Joyce Staring j.staring@cedgroep.nl of bel naar de CED-Groep, tel. 010 4071 599.

Aanmelden
Download het aanmeldingsformulier Onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Flyer
Download de flyer Onderwijs aan zieke leerlingen (pdf)

 

Direct contact

Joyce Staring
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599