sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Schakelklassen

De CED-Groep helpt u met uw schakelklas.

Schakelklassen zijn bij uitstek geschikt om verspilling van talent door een taalachterstand te voorkomen. Ze zijn een effectief middel om taalvaardigheid te verbeteren en taalachterstand in te lopen.

Wat voor schakelklas?
De invulling van een schakelklas hangt af van de doelgroep.
- Wordt het een schakelklas groep 2 of groep 6, of een in het voortgezet onderwijs?
- Of een tussen verschillende onderwijssoorten? Behalve tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs, kan het ook gaan om een schakel voor vmbo-kaderleerlingen met een taal/rekenachterstand, die willen doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4.

De CED-Groep heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van schakelklassen middels training van leraren, intervisie, coaching en ontwikkeling van specifieke lesmaterialen voor deze doelgroep.

Lesmateriaal
Voorbeelden van speciaal ontwikkelde lesmaterialen zijn:
- Klein Beginnen: voor kleuters die weinig bekend zijn met de Nederlandse taal en/of geen ervaring hebben met kinderopvang.
- Mondeling Nederlands – nieuw: een compleet jaarprogramma voor nieuwkomers van 6 t/m 11 jaar en bevat nieuwe verhalen, betekenisvolle activiteiten en afwisselende werkvormen.

Meer weten?
Neem contact op met Maaike Dalhuisen: m.dalhuisen@cedgroep.nl

 

Direct contact

Maaike Dalhuisen

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599