sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Nao Nou! Een robot in de kleuterklas

In het schooljaar 2017-2018 heeft de CED-Groep samengewerkt met een heel speciale gast: De robot Nao! Er zijn gedurende het hele jaar tien robotactiviteiten voor in de kleuterklas uitgewerkt. De activiteiten gingen onder meer over woordenschat, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en motorische ontwikkeling. Nao had hierbij een ondersteunende rol. De activiteiten zijn op drie Rotterdamse scholen getest en bijgesteld naar aanleiding van de ervaringen daar.

Motiverend
Het bleek dat Nao zeer motiverend werkte voor de kleuters en dat hij een zeer geliefde gast in de klas was. Momenteel is Nao weer vertrokken bij de CED-Groep, maar hij is gelukkig niet onbereikbaar voor scholen! Via de Maakotheek is hij namelijk inclusief de tien uitgewerkte activiteiten te huur voor alle geïnteresseerde scholen.

Didactische kracht
In het project met de robot Nao benadrukte de CED-Groep de didactische kracht van de robot voor het onderwijs. Ook vernieuwend was de manier waarop leerkrachten zelf activiteiten met de robot konden maken door middel van het werken met een online portal. Na deze eerste kennismaking blijft de CED-Groep op zoek naar manieren om een robot in te zetten in het onderwijs. Een idee zou bijvoorbeeld zijn dat leerlingen uit de oudere groepen in het basisonderwijs de robot programmeren voor de kleuters. Zo kan de hele school profiteren van Nao.

Meer informatie?
Wanneer u meer informatie wilt over dit project of na wilt denken over een toekomstig project, dan kunt u altijd contact opnemen met Tim Micklinghoff , t.micklinghoff@cedgroep.nl

 

Direct contact

Tim Micklinghoff

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599