sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Teach Like a Champion

Met Teach Like a Champion krijgen leraren gereedschap in handen om leerlingen excellent te laten presteren. De CED-Groep bewerkte en vertaalde de Amerikaanse bestseller voor leraren in Nederland. Door middel van trainingen helpen onze adviseurs leraren om de Teach-technieken goed eigen te maken. Teach Like a Champion is inmiddels een begrip geworden in onderwijzend Nederland.

Enthousiasme en professionaliteit
In januari 2011 brachten adviseurs van de CED-Groep een bezoek aan de Northstar Academy in New Jersey (VS) om Teach like a Champion in de praktijk te zien. Ze werden verrast door het enthousiasme en de professionaliteit van de leraren. In elke klas waren goed voorbereide leraren aan het werk om hun lessen nog leuker en effectiever te maken. Opvallend waren ook de tevreden gezichten van de leerlingen. De sfeer in de school was duidelijk, ambitieus en gestructureerd, maar vriendelijk en warm. Dit inspireerde de CED-Groep om van Teach like a Champion een project te maken met een duidelijk antwoord op de vraag hoe scholen hun streven naar excellentie kunnen vormgeven.

Nederlandse versie
Naast de boekvertaling startte er in mei 2011 een pilot met zo’n twintig Nederlandse leraren uit het (speciaal) basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Zij kregen een training in de belangrijkste ‘Teach-technieken’. Bij een aantal leraren uit de pilotgroep werden video-opnames gemaakt voor de DVD bij het boek. De Nederlandse versie van het boek werd voorzien van de juiste Nederlandse onderwijstermen en Nederlandse voorbeelden. Teach like a Champion is gepresenteerd op een succesvolle conferentie op 18 januari 2012.

Teach voor jonge kind en ZML
Teach Like a Champion is enthousiast ontvangen in Nederland. De CED-Groep traint leraren in de Teach-technieken en Teach Like a Champion is een belangrijke kennisbron geworden voor leraren en scholen die hun leerlingen willen laten excelleren. Inmiddels is er ook een versie van Teach Like a Champion voor leerkrachten die werken met jonge kinderen en een aanvullend katern voor Teach Like a Champion in het ZML.

Meer weten?
Kijk op www.teachnederland.nl
Artikel Teach Like a Champion nu ook voor ZML
Cursusaanbod: www.cedgroep.nl/teachtrainingen

Direct contact

Robert Jacobs

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599