sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Bijeenkomst Huis van Erasmus - Lezing Micha de Winter

28-10-2018 Bijeenkomst

Lezing ‘De Pedagogiek van de Hoop’
Het onmiskenbare belang van optimisme in opvoeding en onderwijs
  
Huis van Erasmus verzorgt in het kader van de Erasmusweek van 2018 op zondagmiddag 28 oktober in het Bibliotheektheater te Rotterdam een voordracht door Micha de Winter met aansluitend een panel.  

Huis van Erasmus hoopt bij te dragen aan een vreedzame wereld door een concrete hedendaagse invulling te geven aan het gedachtegoed van Erasmus. De CED-Groep, de organisatie achter De Vreedzame School, ondersteunt dit van harte. Erasmus hield zich al intensief bezig met opvoeding en onderwijs tot verantwoordelijke burgers. Nu weer actueler dan ooit, gezien het verplichte onderdeel ‘burgerschapsvorming’ in het onderwijs. 

Micha de Winter is nauw betrokken bij de concepten De Vreedzame School en De Vreedzame Wijk. Inmiddels hebben duizend (!) basisscholen zich bij deze beweging aangesloten. In de lezing zal De Winter ingaan op het pedagogische offensief dat nodig is tegen ‘de democratie van de straat’. 

De bijeenkomst zal door Erasmus in eigen persoon worden bijgewoond. Na de lezing volgt onder leiding van Theo Kemperman (directeur van de Bibliotheek), een samenspraak met De Winter, met u, het publiek, en met een panel! Daaraan nemen deel Jan de Bas (filosofiegroep Rotterdam, Pabo Dordrecht), Arie de Bruin (voorzitter Korczak-stichting), Hélène Dongelmans (De Vreedzame School, CED-Groep), Dennis de Vries (De Vreedzame Wijk Utrecht) en Joke van der Zwaard (onderzoekster, initiatiefneemster Leeszaal-West). Na de bijeenkomst wordt de discussie nog korte tijd informeel voortgezet.

Praktische informatie
Tijd: zondag 28 oktober van 14.00-16.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam, Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110
Aanmelden: r.heijne@huisvanerasmus.nl
Entree: €5 contant, inclusief koffie/thee vooraf

Terug naar de agenda

Direct contact

Hélène Dongelmans

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599