sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

04-04-2018
Prins Alexanderschool derde school in de 'Champions League' van het onderwijs!

Op woensdag 4 april heeft de derde  basisschool in Nederland het officiële predicaat Learn Like a Champion: CBS Prins Willem Alexanderschool in Rotterdam ontvangen. De school komt  hiervoor in aanmerking, omdat ze een 10 hebben gescoord op de pittige voorwaarden die nodig zijn om een Learn Like a Champion-school te kunnen zijn, bijvoorbeeld:
- minimaal zeven klassenconsultaties per jaar
- een aanbod van minimaal 40 Teach-technieken op de school
- leren door middel van video-intervisie

Over Learn Like a Champion
Veel scholen gingen aan de slag met de pedagogische en didactische technieken uit het boek Teach Like a Champion van Doug Lemov (USA). CED-Groep – uitgever van de Nederlandstalige variant van het boek en officiële trainer van deze aanpak – weet hoe scholen de Teach-technieken inzetten. Om écht een grote verbeterslag op school te maken, is echter meer nodig dan de inzet van de technieken. Daarom biedt de CED-Groep scholen het ‘Learn’-concept; de implementatie van Teach-technieken wordt hierin gecombineerd met de realisatie van een leergerichte schoolcultuur en leiderschap volgens de zeven hefbomen van Paul Bambrick.  

Trots
De Prins Alexanderschool doorliep het intensieve Learn Like a Champion project. Carla van Doornen, adviseur: ‘Leerkracht zijn in een wijk met uitdagingen vraagt veel en daar excellent lesgeven nog veel meer. Ik ben heel trots op alle meesters en juffen die met Teach-technieken hun grenzen verlegden en enorm groeiden in hun vak. Ook zeer ervaren leerkrachten werden nóg beter. Om zover te komen, filmden de leerkrachten zichtzelf, ontvingen ze feedback en namen ze actief deel aan veel trainingen. Wat deze ‘topsporters’ presteren, is alleen mogelijk door veel training, doorzettingsvermogen en plezier. De leerkrachten van De Prins Willem Alexander spelen in de Champions League van het onderwijs!’

Paraplu voor Teach en Lead
Learn Like a Champion vormt de paraplu voor alle Teach-gerelateerde leeractiviteiten van de CED-Groep, zoals Lead Like a Champion voor schoolleiders en Bliksemstart voor o.a. beginnende leerkrachten. Het moedigt scholen én onderwijsprofessionals aan het beste uit hun leerlingen en zichzelf te halen. Daarnaast draaien de populaire cursussen, zoals de Teach-coördinator, basiscursus Teach Like a Champion en de cursus Lead Like a Champion ook komend schooljaar weer.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Learn of Teach Like a Champion? Neem contact op met Carla van Doornen, c.vandoornen@cedgroep.nl, 06 13252548. Informatie over Teach Like a Champion vindt u ook op www.teachnederland.nl

 

  

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599