sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

10-05-2017
App Goed Geld bevordert financiële zelfredzaamheid

In opdracht van het ING Nederland Fonds heeft de CED-Groep de app 'Goed Geld' ontwikkeld. Deze app bevordert de financiële en algemene zelfredzaamheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking (16 tot en met 30 jaar). Zij hebben een dubbel probleem op dit vlak. Vanwege hun cognitieve beperking verdienen ze minder geld dan leeftijdsgenoten en is het voor hen moeilijker om verstandige beslissingen te nemen over geldzaken. Want wat voor gevolgen heeft het afsluiten van een telefoonabonnement of het doen van een grote aankoop? Daarnaast overzien deze jongeren sociale situaties onvoldoende en zijn ze erg gevoelig voor groepsdruk of druk van een opdringerige verkoper.

Controle over financiële situatie
De Goed Geld app maakt deze jongeren bewust van hun eigen financiën en geeft hen hier meer controle over. De app heeft een handige muntenteller, en een stoplichtsysteem om impulsaankopen te toetsen. Kan ik dit kopen? 

Training, website en oefenmateriaal 
Bij de app hoort een (optionele) training en er is een oefenwebsite gemaakt. De training is bedoeld voor docenten, woonbegeleiders en zorgprofessionals om de app te introduceren. Bij deze training en website hoort ook oefenmateriaal.
De app is geschikt voor telefoons met een Android besturingssysteem en te vinden via de zoektermen ‘Goed Geld’ in de Google Play store of via deze link. De app is geheel gratis te downloaden.

Download de flyer Goed Geld (pdf)

Meer informatie
Meer informatie over de training of over de Goed Geld app is te verkrijgen via goedgeld@cedgroep.nl.

 

Direct contact

Tim Micklinghoff

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599