sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

26-04-2017
Nieuws over Nederland voor NT2-leerlingen

De nieuwe uitgave Nieuws over Nederland biedt lessen begrijpend lezen over ‘terugkerende actualiteiten’, zoals Koningsdag, Pasen en zomer- en wintertijd. De onderwerpen van de lessen laten NT2-leerlingen die nog maar kort in Nederland zijn, kennismaken met Nederland en met Nederlandse gebruiken. 

Nieuwkomers
Nieuws over Nederland is bedoeld voor nieuwkomers in het basisonderwijs of op ISK’s, die eraan toe zijn om te starten met begrijpend lezen. De leerlingen moeten dus wel al voldoende vaardigheid hebben op het gebied van technisch lezen. Om succesvol aan de slag te kunnen gaan met Nieuws over Nederland moeten leerlingen minimaal op AVI E3-niveau lezen. Nieuws over Nederland is er op twee niveaus AA-NT2 en A-NT2. U bestelt het via de webwinkel.

Overstap naar Nieuwsbegrip
Met Nieuws over Nederland kunt u uw leerlingen voorbereiden op de overstap naar het werken met de reguliere lessen van Nieuwsbegrip. Leerlingen maken met Nieuws over Nederland alvast kennis met opdrachten die ook in Nieuwsbegrip worden gedaan, zoals het maken van een schema en het beantwoorden van vragen over de tekst. Omdat Nieuws over Nederland teksten op twee niveaus biedt, kunt u uw nieuwkomers voorbereiden op het verder werken met niveau AA-Alfa, niveau AA, of niveau A van Nieuwsbegrip.

Niveaus
Nieuws over Nederland biedt teksten op twee niveaus: AA-NT2 en A-NT2
Teksten AA-NT2: leesniveau AVI E3
Teksten A-NT2: leesniveau AVI E4 / startniveau groep 5
Welk niveau van Nieuws over Nederland u aanbiedt, is afhankelijk van het leesniveau van uw leerlingen.

Bestellen
Bestel Nieuws over Nederland in de webwinkel.

 

Direct contact

Anne-Marie Smit

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599