sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

13-12-2017
Gratis bijeenkomst over taalverwerving bij meertalige leerlingen.

Veel Rotterdams kinderen hebben het Nederlands niet als moedertaal. Zij leren het Nederlands als tweede en soms zelfs als derde taal. Hoe verloopt de taalverwerving bij meertalige kinderen eigenlijk?
In uw klas merkt u vast dat het leren van het Nederlands sommige kinderen wel goed af lijkt te gaan. Terwijl het bij andere kinderen een stuk moeizamer gaat… Hoe komt dat toch? Krijgen de kinderen thuis of op andere plekken buiten de school ‘gewoon’ te weinig taalaanbod in het Nederlands? Of is er misschien meer aan de hand? Is er wellicht sprake van een taalontwikkelingsstoornis? Wat zijn de signalen? Welke vervolgacties zijn er?

Bijeenkomst
Op woensdagmiddag 10 januari 2018 (1e woensdag na de kerstvakantie) komt logopediste Marga van Mil naar Rotterdam om haar kennis en expertise op het gebied van meertaligheid en taalontwikkelingsstoornissen (TOS) bij meertalige leerlingen te delen met Rotterdamse leerkrachten. Dus: heeft u meertalige kinderen in uw klas of bij u op school? En wilt u meer weten over bovenstaande vragen? Kom dan naar deze gratis bijeenkomst!*

Waar: CED-Groep, Dwerggras 30 Rotterdam (Ommoord)
Wanneer: woensdag 10 januari, van 14.30 uur tot 16.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Aanmelden of meer weten? Stuur een mailtje naar Maaike Dalhuisen, m.dalhuisen@cedgroep.nl.
Let op! Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef u snel op!

* Deze bijeenkomst maakt deel uit van het gratis scholingsaanbod voor Rotterdamse basisscholen in het kader van het Rotterdams Schakelklassenproject. In 2018 staan diverse scholingsmodules geprogrammeerd, over allerlei onderwerpen die relevant zijn voor alle Rotterdamse leerkrachten die met (ex-)nieuwkomers werken. 


 

 

Direct contact

Maaike Dalhuisen

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599