sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

28-03-2019
Aandacht voor seksuele vorming in het (V)SO

'Vaker gedwongen seks bij meisjes in speciaal onderwijs’, zo luidde de kop van een artikel in het AD op 28 maart j.l. Uit onderzoek van Rutgers en SOA Aids Nederland blijkt dat meisjes op zogenoemde cluster 4-scholen voor voortgezet speciaal onderwijs vaker in aanraking met seksueel grensoverschrijdend gedrag komen dan hun leeftijdsgenootjes op reguliere scholen. Wilt u meer aandacht voor het thema relaties en seksualiteit in uw school? En uw leerlingen weerbaar maken? Weet u niet hoe u dit structureel kunt aanpakken? En wilt u na verloop van tijd een duidelijke opbrengst zien? We begeleiden schoolteams bij het invoeren van seksuele vorming in het (V)SO. De teamtrainingen bestaan uit een studiedag en een studieochtend. Een oriënterend gesprek vooraf is mogelijk om te kijken wat de wensen zijn en wat er nodig is. Aan de hand daarvan wordt er een plan gemaakt.

Meer informatie?
Neem contact op met Dirk Jan Begemann, d.begemann@cedgroep.nl

Hiernaast heeft de CED-Groep samen met Rutgers de leerlijn seksuele vorming voor het VSO gemaakt met daaraan gekoppeld allerlei materialen voor scholen.
www.seksuelevorming.nl/vso.

 

 

  

Direct contact

Dirk Jan Begemann

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599