sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Esther van Efferen

    Onderzoek & Innovatie
Telefoon: 010-4071 508
E-mail: e.vanefferen@cedgroep.nl

Onderzoek en Innovatie
Als ontwikkelaar, onderzoeker en projectleider is Esther werkzaam binnen verschillende projecten die zich richten op kinderen met specifieke onderwijsbehoeften, zoals kinderen met autisme, ADHD, ODD/CD of angsten. In deze projecten ontwikkelen we onder andere praktische producten voor zowel het primair als het (speciaal) voortgezet onderwijs, maar ook voor ouders en kinderen zelf. Zo is Esther een van de hoofdauteurs van de map Wijzer Onderwijs: Autisme VO en was zij nauw betrokken bij de (door)ontwikkeling van de website en app van SociaalOpStap. Op dit moment doet ze wetenschappelijk onderzoek binnen het landelijke Pi7 netwerk, werkt ze binnen het project TeamUp op School mee aan een pilot om dit programma geschikt te maken voor nieuwkomerskinderen op scholen en geeft zij trainingen als de Basiscursus Gedragsspecialist, zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs.

Feeling met de praktijk
Als orthopedagoog is voor Esther het ontwikkelen rondom kinderen met bijzondere onderwijsbehoeften een lange tijd vanzelfsprekend geweest. Om nog meer feeling te krijgen met de doelgroep, heeft Esther in januari 2014 de post-doctorale opleiding tot Orthopedagoog-Generalist afgerond. Vanuit de CED-Groep heeft zij hiertoe werkervaring opgedaan binnen De Leeskliniek en verschillende cluster-4 scholen in Rotterdam.

Achtergrond en expertise
In 2000 is Esther afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijks Universiteit Leiden, afstudeerrichting Leerstoornissen. In 2014 heeft zij haar registratie behaald als Orthopedagoog-Generalist. Vanaf 2005 is Esther werkzaam bij de CED-Groep. Haar expertise ligt op een breed gebied: van ontwikkelen, projecten leiden, diagnostiek en behandeling van kinderen, hun ouders en betrokkenen op scholen, het doen van wetenschappelijk onderzoek tot het geven van cursussen (op maat) en het schrijven van artikelen in vakbladen. Al haar werkzaamheden zijn vooral gericht op kinderen met specifieke (onderwijs)behoeften, zoals autisme, dyslexie, ADHD, gedragsstoornissen, angsten, verstandelijke beperking en/of lichamelijke beperking.

Esther op Linkedin    

 

 

 

 

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599