sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Marianne Molendijk

Onderzoek & Innovatie
Telefoon: 010 4071 431 / 06 48508522
E-mail: m.molendijk@cedgroep.nl

Drs. Marianne Molendijk (1968) studeerde Algemene Letteren met als specialisatie Taalonderwijskunde aan de Universiteit Utrecht.  Sinds 1991 is ze werkzaam bij de CED-Groep  bij de unit Educatieve Producten.

Nieuwsbegrip en Newswise
Marianne is inhoudelijk projectleider van het project Nieuwsbegrip, dat zij mede heeft opgezet. Nieuwsbegrip is een programma voor begrijpend lezen op basis van de actualiteit. Meer dan 6500 scholen in po, vo en mbo gebruiken de methode. Marianne coördineert het auteursteam dat wekelijks materiaal ontwikkelt voor de website www.nieuwsbegrip.nl en is de schakel tussen inhoud, uitgever en marketing. Sinds 2015 heeft Marianne ook Newswise in haar pakket, het Engelse broertje van Nieuwsbegrip.

Vernieuwend
Marianne is graag en actief op zoek naar mogelijke innovaties en uitbreidingen die Nieuwsbegrip nog beter maken. Eerder ontwikkelde ze meer vernieuwende methoden voor Nederlands en NT2 voor verschillende doelgroepen. Enkele titels zijn: Schooltaal (Prisma Project), BV Taal, Schoolslag, Zebra, Vakken vol Verhalen en Nederlands in Uitvoering. Tevens verzorgde ze training en begeleiding op het gebied van lezen en woordenschat in het voortgezet onderwijs. Marianne is een van de ontwikkelaars van de masterclasses bij Nieuwsbegrip, waarmee reeds honderden leerkrachten getraind zijn in het effectief werken met Nieuwsbegrip.

Kwaliteit voorop
Marianne staat bekend als een betrouwbare, flexibele en vakkundige medewerker met een pragmatische instelling. Ze weet taalonderwijskundige problemen snel te analyseren en te vertalen naar concrete oplossingen voor de lespraktijk die ze met enthousiasme presenteert aan leraren. Ze betrekt daarbij graag vernieuwende inzichten en didactiek. Marianne heeft de kwaliteit van een product hoog in het vaandel staan.      

 

   • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599