sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Marléone Goudswaard

    Onderzoek & Innovatie
Telefoon: 010 4071 578 / 06 12425321
E-mail: m.goudswaard@cedgroep.nl

Marléone Goudswaard draagt als ontwikkelaar en adviseur bij aan innovaties die een antwoord bieden op handelingsvragen in het onderwijs. Daarbij maakt zij gebruik van inzichten uit de wetenschap. Haar uitgangspunt is dat de innovatie uiteindelijk moet leiden tot een product of aanpak die hanteerbaar, haalbaar en helder is. Daarbij kenmerkt haar aanpak zich door: luisteren, prikkelen, inhoud eerst, zorgvuldig, enthousiast, praten én doen.

Opleiding
Drs. Marléone Goudswaard is na het voltooien van de opleiding HBO-SPH (1993), afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijks Universiteit Leiden (1996).

Werkervaring
Sinds 1999 levert Marléone Goudswaard een bijdrage aan onderwijsinnovaties voor een brede doelgroep, van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang tot leidinggevenden in het VSO. Zij heeft projecten uitgevoerd in opdracht van onder meer OCW en de Gemeente Rotterdam. Zij heeft met name ervaring met curriculum en methode ontwikkeling, versterken van pedagogisch en didactisch handelen en planmatig opbrengstgericht werken. Een voorbeeld van een recent project dat zij heeft geleid is Breinsleutels, in opdracht van de Dienst Jeugd en Onderwijs van de Gemeente Rotterdam.
Regelmatig schrijft Marléone Goudswaard artikelen voor onderwijsvakbladen, zoals de reeks ‘Feedback in de klas’ in Praxisbulletin, of beschrijft zij nieuwe inzichten in boekvorm, zoals Alles is data, Werken met arrangementen en groepsplannen en Peuterstappen.
Naast het leiden en uitvoeren van projecten, biedt Marléone ook ondersteuning in projecten van partner organisaties. Recente voorbeelden hiervan zijn het project Schoolcijfers van de Hogeschool Rotterdam en haar rol als thema-expert in het programma School aan Zet. 

Marléone Goudswaard op LinkedIn

https://twitter.com/MarleoneG

 

 

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599