sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Artikelen december 2017

Praxisbulletin; jrg. 15 (2017) nr. 4 (dec.), p. 33-36
Blogs, e-mails, tweets, verslagen, websites.... we schrijven meer dan vroeger. Een goede schrijfvaardigheid is een voorspeller van schoolsucces, want schrijven is een middel om je gedachten te ordenen en om te leren. Kinderen moeten op de basisschool dus goed onderwijs krijgen in het schrijven van teksten. Marijke Bakker werkt bij de CED-Groep. Zij werkte van augustus '13 tot augustus '15 als interne coach en medeontwikkelaar van de schrijflessen mee aan het onderzoek Beter schrijven in samenwerking met de UvA. Ze maakt nog steeds deel uit van het ontwikkelteam van de schrijflessen.
Artikel 'Dit is geen les, dit is echt'

BSM nr. 08 / 2017
Op RKBS Paus Joannes in Zaanstad werden vorig jaar zeer hoge Cito-scores behaald. Dat is best bijzonder omdat er in dat gebied nogal wat achterstanden voorkomen. Maarten Catney, directeur op deze school, verklaart dat doordat wordt ingezet op de goede onderdelen die ze bepalen door een uitgebreide analyse. Vervolgens wordt gefocust op die onderdelen die op school gaan zorgen voor een hoge leeropbrengst. Geïnspireerd door Teach Like a Champion wordt bijna geen klassikale instructie meer gegeven.      
De CED-Groep verzorgt de begeleiding van verschillende Teach trajecten.
Artikel 'Leidinggeven is leiding geven' 

 

Direct contact

PR & Marketing

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599