sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Artikelen januari 2017

Rekenen-wiskunde in de 21e eeuw – Ideeën en achtergronden voor primair onderwijs
Tijdens ‘Supersterke Rekenaars’, een spannende online rekencompetitie, strijden groepjes leerlingen uit heel Nederland tegen elkaar. Hierbij moeten zij niet alleen hun rekenvaardigheden inzetten, maar ook creatief denken. Doel van de competitie is dat de leerlingen hun eigen rugzakkenbedrijf opzetten en hierbij als echte ondernemers gaan denken.
Download artikel Razend Enthousiaste en Supersterke Rekenaars

De Volkskrant
Op steeds meer scholen proberen leraren de opgestoken hand te omzeilen: onderzoek wijst uit dat die hand de ongelijkheid tussen leerlingen vergroot. Wat komt er voor de vingers in de plaats? Teach Like a Champion wordt in het artikel genoemd. En dat is niet toevallig, want onderdeel van deze methode is om de opgestoken hand zoveel mogelijk te omzeilen. Doug Lemov beschrijft deze ‘bliksembeurten’ in het boek Teach Like a Champion.
Download Pag 14   pag 15  'Vingers omhoog', een kreet uit het verleden. De Volkskrant, 24-1-2017

Compleet Onderwijsgids, januari 2017
Investeren in onderwijs is bouwen aan de toekomst. Niet alleen aan die van 'het onderwijs', maar aan de toekomst van al die leerlingen die nu de klassen bevolken. Audrey Machielsen, senior onderwijsadviseur bij de CED-Groep, heeft er duidelijke ideeën over hoe je eigenaarschap van leerlingen concreet maakt. Er moet gewerkt worden aan zelfbeeld, motivatie en zelfregulatie.
Download artikel 'Bouwen aan toekomst?' 

 

Direct contact

Marketing & Communicatie

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599