sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Artikelen juni 2016

ROM
In Hoogvliet en Pernis wordt professionalisering bovenschools aangepakt. Voor wat betreft leerlinggedrag is gekozen voor Breinsleutels. Elke school krijgt het gelijknamige boek en het team krijgt een stoomcursus Breinsleutels. 5 medewerkers van verschillende scholen delen hun ervaringen. 
Download artikel ‘Bewuster onderwijzen, beter leren’

ROM
Rotterdamse scholen zien steeds vaker vluchtelingenkinderen komen. De CED-Groep levert aan vliegende keep Nieuwkomers, die de PO-raad dit jaar instelde voor hulp aan scholen bij het verzorgen van onderwijs aan nieuwkomers.
Download artikel ‘Een tandje erbij’

Kindvak Magazine, juli 2016, bladzijde 10-12 
In Het belang van kennis over het lerende brein vertelt Hanni Bijl, orthopedagoog en onderzoeker bij de CED-Groep, over de praktijk achter neuro-psychologische inzichten. 
Download Kindvak Magazine

De nieuwe leraar, nr. 2 2016
In de column van Femke Cools wordt terloops De Vreedzame school genoemd.
Download artikel ‘Mijn tweede (t)huis’
 
Logopedie, jaargang 88
De Vragenlijst Denkprocessen (VLDP) is een instrument dat ontworpen is om het taaldenken van jonge kinderen in kaart te brengen. Vanuit het innovatiefonds van de CED-Groep is in samenwerking met 4 Hogescholen een onderzoek gestart om VLDP van normen te voorzien.
Download artikel ‘De normering van de Vragenlijst Denkprocessen (VLDP)’

ROM
Twee Zweedse leerkrachten kwam naar de Andries van der Vlerkschool om te kijken hoe hier Taakspel wordt gespeeld. Ze sprake met leerkrachten en leerlingen.
Download artikel ‘Zweedse leerkrachten bekijken Taakspel op Rotterdamse school’ 

Direct contact

Marketing & Communicatie

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599