sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Artikelen oktober 2018

Onderwijsspecial Kader Primair 2018/2019, nr. 3
Het instrument Sociale Competentie Observatie Lijst doet al jarenlang trouw dienst. Maar vernieuwt ook. Met de nieuwe SCOL is er nu ook inzicht in de veiligheidsbeleving van de leerlingen. De CED-Groep is verantwoordelijk voor de inhoud en de wetenschappelijke onderbouwing van de SCOL. 
Lees artikel 'Voelen je leerlingen zich veilig?'

Tijdschrift voor Remedial Teaching
De CED-Groep heeft een vervolg uitgebracht op het boek Even denken, namelijk Even verder denken voor leerlingen uit de midden- en bovenbouw van de basisschool. In de recensie staat hoe de leerlingen op één van onze activiteiten reageerden.
Lees artikel 'Proef op de som'    

Nederlands tijdschrift voor logopedie; jrg. 90 (2018), nr. 6 (september), p. 32-33
In het Hoorspel wordt gewerkt aan het eigen maken van diverse strategieën voor begrijpend luisteren. Dat gebeurt door verhalende teksten die te beluisteren zijn via de bijbehorende cd. Colette Mathijssen, ontwikkelaar bij de CED-Groep, is een van de auteurs. De CED-Groep is uitgever van het Hoorspel.
Link naar artikel
 
KindVak Magazine, juli 2018
​Om antwoord te krijgen welk type manager, pedagogisch medewerker of leerkracht u bent, kunt u gebruik maken van het Enneagram. Als u zich bewust bent van uw eigen persoonlijkheden die van uw medewerkers of collega's, dan kunt u de talenten van ieder type de ruimte geven. De auteur, Mireille David, is werkzaam als Innovatie- en organisatieadviseur bij de CED-Groep.
Lees artikel 'Ontdek jouw persoonlijkheid met het Enneagram' 

 

Direct contact

Marketing & Communicatie

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599