sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Opbrengstgericht werken: datagroep

Hoe kunt u op basis van data uw school/afdeling verbeteren? Wat zijn relevante vragen om met behulp van de data te beantwoorden? Hoe kunt u de data die in het  management informatiesysteem beschikbaar zijn (MMP of Cum Laude) gebruiken in de school? Hoe bouwt u in de school een infrastructuur op waardoor het gebruik van data een cyclisch proces wordt?

Datagroep
Om vorm te geven aan dit cyclisch proces begeleiden wij op uw school een datagroep. Deze datagroep bestaat uit personen in uw school die affiniteit hebben met het werken aan data en hiermee hun werk willen verbeteren.

Voor wie
Schoolteams

Thema's
In de datagroep behandelen we thema's als het vaststellen van een vaste set vragen over opbrengsten in de school op verschillende niveaus; het plannen van vragen over leerlingresultaten in een datajaarkalender; het invoeren van een kwaliteitskaart met data voor de secties; het maken van analyses van cijfers op grond van de datasets uit het management informatiesysteem; het communiceren en presenteren van de analyses; het houden van onderwijskundige duidingsgesprekken over deze data en het voorbereiden en uitvoeren van twee bijeenkomsten met de collega’s in de school.

Doel
Een functionerende datagroep die met elkaar een infrastructuur in de school opbouwt, zodat het onderwerp 'resultaten' een normaal onderdeel van het onderwijskundig gesprek in de school is.

Incompany
De begeleiding vindt incompany plaats. Het gaat om vijf bijeenkomsten met de datagroep en twee bijeenkomsten met secties/afdelingen.

Meer informatie
Neem contact op met Brigitte van Hilst, b.vanhilst@cedgroep.nl

 
  • Publicatie Data onder de Dom

    Ervaringen en tips voor het werken met data in de school Op scholen zijn veel gegevens beschikbaar over leerlingen, zoals toetsresultaten, doorst ...

    Lees meer

Direct contact

Brigitte van Hilst

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599