sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Bewust lesgeven met Breinsleutels

De training ‘Bewust lesgeven met Breinsleutels’ is gebaseerd op het boek Breinsleutels. Hierin worden recente wetenschappelijke inzichten rondom het lerende brein beschreven en vertaald in tien praktische toepasbare Breinsleutels. In de training bouwt u basale en up-to-date neuropsychologische kennis op, om vervolgens in de praktijk met de tien Breinsleutels aan de slag te gaan.

Bewust lesgeven
Wat voor beroep doet een schoolopdracht op het brein van leerlingen? Is dat per vak verschillend? Of zijn er overeenkomsten? Wat kan een docent doen om leerlingen te helpen hun brein optimaal open te stellen voor het ontvangen, verwerken en terughalen van kennis? Waarom werken bepaalde technieken zo goed en hebben andere minder effect? Aan de hand van Breinsleutels leert u hoe didactische principes de deuren naar de ‘bovenkamer’ openen. U zult merken dat u veel van deze principes onbewust al toepast.

Incompany: basistraining voor teams

De basistraining 'Bewust lesgeven met Breinsleutels' omvat drie bijeenkomsten: een inleidende studiemiddag, één toepassingsbijeenkomst en een follow-upbijeenkomst, en wordt gegeven op uw school. De training start met een uitleg over het lerende brein, met focus op het puberbrein. Functies van het brein, zoals waarneming, executieve vaardigheden en lange termijngeheugen, worden hier toegelicht. Hierdoor bouwt u de basis op om te gaan werken met Breinsleutels. In de toepassingsbijeenkomst draait het om één van de executieve functies, met enkele bijbehorende Breinsleutels. De school kiest daarbij zelf voor een van de functies en de bijbehorende Breinsleutels. Met de opgedane kennis en vaardigheden gaan de docenten in hun eigen klassen aan de slag. In de follow-upbijeenkomst bespreken we de ervaringen met het toepassen van de Breinsleutels.

Open aanbod
U kunt de training 'Bewust lesgeven met Breinsleutels' ook op individuele basis volgen.

Meer weten?
Meer informatie over de training 'Bewust lesgeven met Breinsleutels' kunt u krijgen bij Hanni Bijl, h.bijl@cedgroep.nl

Artikel
Lees het artikel Haal meer uit je les met Breinsleutels, in: KlasseApart, mei 2016.

Direct contact

Dirk Jan Begemann

Webwinkel

Webwinkel

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599