TB 582

Je leerprocessen goed in kaart?

De CED-Groep en de LearningTour slaan de de handen ineen om scholen nog gerichter te kunnen ondersteunen.

Als directeur, sectievoorzitter of docent wil je dat je leerlingen goede resultaten halen en dat je hierop kunt sturen. De opbrengsten en resultaten staan echter vaak in verschillende systemen. Dit maakt het niet makkelijk om alle resultaten met elkaar te verbinden en te interpreteren. De CED-Groep begeleidt vo-scholen en mbo's bij het uitvoeren van verbetertrajecten. Maar het kan nog beter! Daarom slaan de CED-Groep en de LearningTour de handen ineen om scholen hierin nog gerichter te kunnen ondersteunen. Het resultaat: meer inzicht om goed te kunnen sturen op leerlingresultaten.

Toolkit

LearningTour ontwikkelt tools voor het ondersteunen en verbeteren van leerprocessen. De LearningTour Toolkit bevat onder andere apps en tools om leerlingen en studenten te volgen, slimme checklists voor intensieve training in vaardigheden en procedures en tools voor het observeren en registreren van het leerproces. De kracht van deze tools ligt in dataverzameling en automatische bewerking van de verzamelde gegevens, zodat deze eenvoudig kunnen worden geanalyseerd en overzichtelijk gepresenteerd. Dat levert tijdwinst op en geeft professionals, leerlingen en ouders een goed beeld van hoe het leren verloopt.

Doordachte combinatie

De CED-Groep ontwikkelde hierbij, samen met LearningTour, een Toolkit die volledig is afgestemd op het aanbod van de CED-Groep. Scholen die samenwerken met de CED-Groep of dat willen gaan doen, profiteren van deze doordachte combinatie; ze krijgen een optimaal beeld van de voortgang van leerlingen en kunnen de juiste interventies kiezen om het leren – aantoonbaar – inzichtelijk te maken en nog verder te verbeteren.


x