LANDJE DOCENTEN 239

Subsidie voor schoolontwikkeling

Welk plan voor school- en onderwijsontwikkeling zou jij nu écht willen uitvoeren, als je de beschikking had over tijd en budget? Vraag op tijd de subsidie Schoolkracht aan tot maximaal € 30.000.

Aandacht en tijd voor onderwijskwaliteit is essentieel. Je hebt ongetwijfeld de nodige verander- en verbeterideeën voor het onderwijs op jouw school. Om tot duurzame ontwikkeling en borging te komen ontbreken de randvoorwaarden tijd en geld nog wel eens. Daarom stelt de overheid een subsidie beschikbaar van maximaal € 30.000 per schoolvestiging.

Hoe werkt het?

Je kunt de subsidie aanvragen tot 15 januari 2021. Dit doe je door een plan voor schoolontwikkeling met bijbehorende begroting in te dienen. Het plan moet passen binnen één of meer van deze actuele thema’s:

 • verbeteren onderwijskwaliteit
 • omgaan met leraren- en schoolleiderstekort
 • kansen(on)gelijkheid
 • digitalisering

Hoe wil je het eindresultaat dat je voor ogen hebt bereiken? Een vraagstuk op zich, want processen zijn vaak met elkaar verweven. Misschien wil je hogere opbrengsten, minder werkdruk voor het onderwijsteam of gelijkere kansen voor je leerlingen. Welke factoren zijn daar allemaal op van invloed, en wat is de beste weg naar je einddoel?

Van plan naar oplossing

CED-Groep ondersteunt al meer dan 50 jaar schoolleiders en leraren met hun schoolontwikkeling. Ook nu dragen we graag ons steentje bij, zodat scholen lerende, professionele organisaties worden én blijven en duurzame schoolontwikkeling wordt versterkt. Precies dit is wat onze bewezen aanpakken bewerkstelligen. 

'Opbrengsten verwacht je niet, die organiseer je.'

Inspiratie

We inspireren je graag met een aantal beproefde manieren om grote, duurzame stappen te zetten in je onderwijsontwikkeling. Welke van deze aanpakken past bij jullie doel, team en school?

 1. Opbrengstgericht werken in 4D (groep 1-2/po/so/sbo)
  Dé cyclische aanpak voor optimale ontwikkelingskansen. 4D staat voor Data, Duiden, Doelen, Doen. Door op een slimme, planmatige manier gebruik te maken van onderwijsdata, creëer je helder zicht op de onderwijsfactoren die je het beste kunt beïnvloeden. Zo organiseer je de hoogste opbrengsten en de beste onderwijskwaliteit. Je vindt alles over opbrengstgericht werken in het themadossier.

 2. De Betere Basisschool (po/so/sbo)
  Hogere opbrengsten en duurzame verbetering van de kwaliteit, door verantwoord verandermanagement. Alleen als je onderwijsvernieuwingen goed implementeert, haal je er het verwachte rendement uit. De aanpak bestaat uit vijf stappen, die al op veel basisscholen tot mooie resultaten hebben geleid. Lees meer of download het e-book met uitleg over de stappen en ervaringen van scholen uit het hele land met de De Betere Basisschool.

 3. Anders Organiseren (po/so/sbo)
  Lerarentekort, veranderende leerlingenpopulatie of ambities voor passend onderwijs. Het kunnen allemaal aanleidingen zijn om je onderwijs anders te organiseren. Welke vorm bij jouw organisatie past, hangt van allerlei factoren af. Wil je optimale inzet van personeel, werkplezier en goede resultaten? Verander je organisatie dan met ons model voor Krachtig Organiseren en bereik écht wat je wilt bereiken. Lees meer of download het e-book over Krachtig Organiseren.

Advies op maat

Welke koers gaat jouw school varen en waar is nu behoefte aan? Natuurlijk staan onze adviseurs voor je klaar voor ondersteuning op maat. Met diepgaande kennis en brede expertise begeleiden ze je naar de resultaten die je voor ogen hebt.

Waarom kiezen voor de CED-Groep?

check

Doorontwikkelde, beproefde aanpakken

check

Ruim vijfhonderd scholen gingen je voor

check

Doelgericht werken zit in ons DNA

check

Met aandacht voor persoonlijk leiderschap

BB072

Het jonge kind

Hoe kunnen we jou helpen om de subsidie optimaal in te zetten? Neem contact op met Anja de Rooij.

Groep5 302

Primair onderwijs

Hoe kunnen we jou helpen om de subsidie optimaal in te zetten? Neem contact op met Carla van Doornen.

BB 597

Speciaal onderwijs

Hoe kunnen we jou helpen om de subsidie optimaal in te zetten? Neem contact op met Hanke Geurts.

x