Tabel tool

Dashboard Leren & Presteren

Een droom van schoolleiders. De actuele gegevens van alle leerlingen, klassen en vakken, overzichtelijk op een rij in één tool. Niet meer knippen en plakken uit losse systemen en bestanden. Én voor alle docenten en mentoren op elk moment toegankelijk, zonder dure licenties per docent. Eenvoudig en goed differentiëren met actuele, overzichtelijke learning analytics. Dit kan met het Dashboard Leren & Presteren van CED-Groep.

Learning analytics op maat

Een school maakt gebruik van verschillende informatiesystemen voor uiteenlopende doelen. Het Dashboard Leren & Presteren bundelt al deze informatie. De inrichting van de tool maak je makkelijk zelf op maat. Dit maakt het eenvoudig mogelijk om overzichten te creëren op basis van jullie visie op leren en presteren.

Differentiëren in een oogopslag

Met de op maat gemaakte tool heeft iedere docent op elke moment zicht op de actuele leerlingresultaten én de onderwijsbehoeftes van de klas. Je kunt de resultaten van de leerlingen en je klas afzetten tegen de resultaten van andere vakken van die klas en met parallelklassen.

Het dashboard in de praktijk

Eerst formuleren we de grenswaarden voor drie groepsindelingen: basis, intensief en top. Samen met een projectgroep vanuit de school voeren we vervolgens een traject op maat uit.

Aanpak

Met de projectgroep kiezen we de data die in de tool komen en de manieren waarop we de data voor onderwijskundig gebruik ordenen. Tot slot volgt een plan van aanpak voor verdere implementatie in de school.

De CED-Groep werkt hierin samen met LearningTour.

Logo in rondje

Meer informatie

We komen het Dashboard Leren & Presteren met plezier presenteren. Benieuwd naar ervaringen van anderen? We brengen je graag in contact met een VO-school die kan vertellen hoe zij de tool gebruiken in de klas en in leerlingenbesprekingen.

Direct contact
x