TB 457 UITSNEDE

Maak kennis met PeaceJam

Wil je dat jouw voortgezet onderwijs leerlingen zich ontwikkelen tot mondiale burgers? De CED-Groep is supporter van PeaceJam: een internationale organisatie die zich inzet voor mondiaal burgerschap, het tegengaan van pestgedrag en het stimuleren van betrokkenheid bij de gemeenschap. Dit gebeurt via een lesprogramma, online community en evenementen.

Bijdragen aan een positieve verandering

PeaceJam stimuleert jouw leerlingen om hun leiderschapskwaliteiten en academische, sociale en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Deze kunnen zij vervolgens inzetten voor een positieve verandering in henzelf, hun gemeenschap en de wereld.

Vanuit een persoonlijks invalshoek gaan zij aan de slag met thema’s als duurzaamheid, omgaan met verschillen en samenleven. Uiteindelijk organiseren jouw leerlingen zelf een actie of een project waarin hun bevindingen tot uiting komen.

Lesprogramma Compassie in Actie

PeaceJam ontwikkelde het lesprogramma Compassie in Actie voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Hiermee werk je aan burgerschap, het bespreekbaar maken van belangrijke maatschappelijke thema’s en Future Skills. De lessen gaan over deze thema’s:

• Empathie & compassie
• Identiteit & verschil
• Leefgemeenschappen bouwen
• Inclusie & bondgenoot zijn
• Stereotypen overwinnen

Het lesprogramma is door ons aangepast aan de Nederlandse context en gratis verkrijgbaar. Na deelname aan het onderstaande webinar ontvang je gratis het hele lesprogramma (alle 5 modules).

Webinar Kennismaking met PeaceJam/ Compassie in Actie

Via dit webinar krijgen docenten, mentoren en schoolleiders een beeld van de mogelijkheden van PeaceJam en het lesprogramma Compassie in Actie. Scholen kunnen zelf bepalen of ze het programma in willen zetten als project, als onderdeel van het burgerschapscurriculum of mentorlessen, óf om hun jongeren te inspireren om in actie te komen. Na deze korte introductie heb je volop ideeën over hoe je het lesprogramma kunt gebruiken. Bovendien ontvang je na deelname gratis alle 5 modules.

Dit webinar vond plaats op 30 september 2020.

x