Studiereis Japan

Ga mee op studiereis naar Japan

Een studiereis naar Japan geeft schoolleiders veel input om te onderzoeken en om zich te verrijken. Wat staat er op het programma? Je maakt kennis met de vertaalslag van de aanbevelingen van PISA, de rol en taken van een schoolleider in een Aziatische cultuur en de inzet van technologie en digitale geletterdheid, onder begeleiding van adviseurs van de CED-Groep.

Al jaren scoort het Japanse onderwijs hoog op de internationale lijsten van PISA. Als OESO-land (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) scoort Japan zelfs als hoogste. In een cultuur die erg verschilt van de Nederlandse werken leerkrachten en docenten gestructureerd aan het verhogen van kennis bij de leerlingen en de studenten. Lesson Study ontstond als één van de antwoorden om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Het heeft geleid tot hoge standaarden waarin de sociale economische achtergrond weinig invloed had op de output.

Registratie in het schoolleidersregister
Deze studiereis staat als ‘wildcard’ te boek voor registratie in het schoolleidersregister. Als deelnemer heb je de ruimte om dat aspect te kiezen waarmee je jouw school en jezelf verder tot ontwikkeling kunt brengen. Onderwijsadviseurs van de CED-Groep staan je voor, tijdens en na de studiereis begeleidend en adviserend bij om de studiereis te verwerken in een verslag zodat het aan de gestelde normen voldoet van het schoolleidersregister, indien van toepassing.

Data en kosten:

De studiereis gaat naar Kyoto, centraal gelegen in Japan.

Vertrek naar Japan:
vrijdag 20 oktober in de ochtend

Aankomst in Nederland:
zondag 29 oktober in de ochtend

Kosten:
€ 4500,- per persoon

Inbegrepen

  • Vliegticket retour inclusief luchthaven belasting
  • Overnachting in hotel in Kyoto gedurende het gehele verblijf op basis van logies en een tweepersoonskamer (te delen met een van de reisgenoten).
  • Een schoollunch
  • 3 x gezamenlijk diner

Niet inbegrepen

  • Ontbijt
  • Overige lunches, diners en drankjes ter plaatse
  • Reis-en/of annuleringsverzekering

Programma:

De studiereis in Japan wordt ingevuld met schoolbezoeken en een bezoek aan een universiteit. Op de scholen en de universiteit zullen gesprekken worden gepland met leerkrachten, docenten, schoolleiding, leerlingen en studenten. Ook groepsbezoeken maken deel uit van het programma. Alle bezoeken worden tijdens de reis voor- en nabesproken. Ook persoonlijke reflectie maakt deel uit van het programma, evenals een cultureel programma en een dag vrije invulling.

Voor wie is deze reis interessant?
Primair Onderwijs: MT-leden, directeuren, kwaliteitsmedewerkers en bestuurders

Voorbehoud:
De reis kan alleen doorgaan met voldoende deelnemers.

Visum en vaccinatie:
Voor deze reis is geen visum of vaccinatie verplicht

Wil je je graag laten inspireren door het Japanse Onderwijs?

Schrijf je in voor deze studiereis
x