L 7234

Herziene lesmappen De Vreedzame School

Up-to-date burgerschapsonderwijs

Waarom herzien?

Onze maatschappij is continu in ontwikkeling. Met De Vreedzame School willen we blijven aansluiten op wat er speelt in onze samenleving. Daarom werken we momenteel aan de herziening van de lesmappen voor het basisonderwijs. De nieuwe lesmappen zijn gereed voor de start van het nieuwe schooljaar.

Wat is nieuw?

  • Kritisch denken en sociale veiligheid krijgen een prominentere plek in het curriculum.
  • De lesinhoud sluit naadloos aan bij het wetsvoorstel Burgerschap en de ontwikkelingen binnen Curriculum.nu.
  • De lesmappen zijn opnieuw vormgegeven en een stuk handzamer door compactere lesbeschrijvingen.
  • Alle werkbladen zijn te downloaden via het Deelnemers Domein op de website.
  • Naast de circa 30 lessen per schooljaar met vervolgactiviteiten valt er genoeg te kiezen uit extra lessen en modules die we via het Deelnemers Domein op de website beschikbaar stellen.
  • Met duidelijke iconen attenderen we de leerkrachten als er binnen een les ook gewerkt wordt aan: kritisch denken, leerlingen een stem geven, ouders/thuis, participatie, digitale geletterdheid of co√∂peratief leren.

Bekijk in dit handige overzicht de veranderingen

Word vreedzame school of fris op

Actief burgerschap en sociale cohesie op een doelgerichte, samenhangende manier bevorderen. Dat is de opdracht die scholen krijgen in het wetsvoorstel Burgerschap. Voor veel scholen is het een uitdaging om hier goed vorm aan te geven. De Vreedzame School is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Ben je nog geen vreedzame school, of heb je behoefte aan een opfristraject naar aanleiding van alle vernieuwingen? Download de voorbeeldlessen of neem contact op.

Bekijk de voorbeeldlessen

Een voorproefje!
Logo in rondje

Meer weten?

Neem contact op met Carla van Doornen.

x