Basiscursus Teach Like a Champion - Het jonge kind 3.0 (kov)

IKCA dreumes 008

Meer betrokken, zelfstandige en sociaal vaardige kinderen? Geef de ontwikkeling een enorme stimulans met de beproefde technieken. De teamtraining is geënt op het succesvolle boek Teach Like a Champion van Doug Lemov, vol leerbevorderende technieken voor in de groep. 24 van deze technieken zijn uitgewerkt voor het werken met kinderen van 3-6 jaar.

Meer betrokken, zelfstandige en sociaal vaardige kinderen? Geef de ontwikkeling een enorme stimulans met de beproefde technieken. De teamtraining is geënt op het succesvolle boek Teach Like a Champion van Doug Lemov, vol leerbevorderende technieken voor in de groep. 24 van deze technieken zijn uitgewerkt voor het werken met kinderen van 3-6 jaar.

In de teamtraining Teach Like a Champion – Het jonge kind 3.0 maak je kennis met heldere, concrete technieken en passende voorbeelden. Toegespitst op het jonge kind, klaar om direct praktisch toe te passen in je eigen groep. De technieken dienen als inspiratiebron en bieden de mogelijkheid om jouw vaardigheden verder uit te diepen en te ontwikkelen. Hiermee geef je de ontwikkeling van jonge kinderen een enorme stimulans. Ontdek zelf hoe zij meer betrokken, zelfstandiger en sociaal vaardiger worden. De technieken zijn goed te koppelen aan de principes van spelend leren, maar ook in te zetten bij formele leermomenten.

Inhoud

Kinderen hebben jou nodig om te groeien. De Teach-technieken maken je bewust van jouw effect op het gedrag van de kinderen. En dat effect is groter dan je misschien denkt. Je leert hoe belangrijk het is om hoge, positieve verwachtingen van je kinderen te hebben. Ook de relatie tussen jou en de kinderen is een belangrijke pijler.

In de teamtraining ga je met de technieken aan de slag aan de hand van situaties waar jij in je dagelijkse praktijk tegenaan loopt.

Wat komt er aan bod?

 • groepsmanagement en groepscultuur
 • het effect van hoge, positieve verwachtingen
 • kinderen activeren en geactiveerd houden

Resultaat

 • Je kent de inhoud van de aangeboden technieken.
 • Je weet in welke situaties je deze technieken kunt gebruiken.
 • Je kunt de technieken in de groep toepassen.
 • Je hebt feedback gekregen op de uitvoering van de Teach-technieken.

Extra informatie

 • De training is geschikt voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten van startgroepen. Voor leerkrachten van het basisonderwijs is er de cursus Basiscursus Teach Like a Champion - Het jonge kind (po).
 • Bij de opdrachten hoort het bestuderen van de literatuur. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je het boek Teach Like a Champion 3.0 – Het jonge kind.
 • We maken gebruik van praktijkvoorbeelden, eigen video-opnames, simulatie-activiteiten en reflectie-opdrachten. Gedurende de training maak je twee video-opnames van activiteiten waarin je Teach-technieken gebruikt. Hiervoor is een toestemmingsverklaring van de ouders nodig. De cursusleiding heeft hier voorbeelden van.
 • De gebruikte technieken zijn dezelfde als uit het boek Teach Like a Champion. Ken je alle technieken al? Dan is het goed om te weten dat je in deze training geen nieuwe technieken leert. Wel zijn ze toegespitst op het jonge kind.
 • Ben jij al bekend met Teach 2.0? De vele vernieuwingen en uitbreidingen in Teach Like a Champion 3.0 zijn ook zeker interessant voor jou. Voor professionals die de basis van de Teach-technieken al kennen, is er een speciale cursus met belangrijke en nieuwe inzichten en technieken uit 3.0.

Verdiepingsmodule
Meer ontdekken over het waarom van de werking van de technieken? Verder verdiepen in de toepassing in de klas? Neem contact op via teachnederland@cedgroep.nl voor meer informatie over de verdiepingsmodule van twee bijeenkomsten.

Teamtraining

De training Teach Like a Champion - Het jonge kind (kov) is speciaal bedoeld voor teams van pedagogisch medewerkers en leerkrachten van startgroepen. Vanaf 8 deelnemers geven wij de teamtraining op de locatie en datum van jouw keuze en ga je met je team aan de slag. Klik onderin deze pagina op 'Ik wil een training voor mijn team' en laat je wensen weten. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

K0201

x