BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot praktische oplossingen voor actuele vraagstukken. We ontwikkelen inspirerende leermiddelen en geven betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor.

Stagemogelijkheden

Actuele stagemogelijkheden:

Stage Uncommon Dutch

Stagelopen bij uncommon schools

De CED-Groep heeft de Uncommon aanpak geadopteerd vanuit de achterstandswijken in New York. Een aanpak die zorgt dat in New York 99% van de leerlingen naar college gaat en daar succesvol is.

De kern van de aanpak bestaat uit drie elementen:

  • Student culture: het stimuleren van enthousiasme om te leren. Dit zie je terug in een positief leerklimaat dat gestoeld is op hoge verwachtingen en combineert plezier met strikte gedragsroutines.
  • Datadriven instruction. Leraren zijn continu in interactie met hun leerlingen en zij verzamelen daarbij als vanzelfsprekend data als feedback op de lessen en de voortgang van de leerlingen.
  • Instructional leadership. Deze leider legt zich toe op de inhoud van het onderwijs en de intensieve begeleiding van leraren. Allerlei regelzaken worden opgepakt door de ‘director of operations’.

Wil je meer weten over Uncommon Schools kijk op https://uncommonschools.org/

Je taak
Leraren zijn getraind in Teach-technieken en krijgen wekelijks volledig uitgeschreven lesplannen met instructie, werkvormen en materialen die daarbij nodig zijn. Als stagiair heb je een rol in het ontwikkelen van lesmateriaal voor de onderbouw. En je krijgt een of meer andere taken, zoals bijvoorbeeld het uitzoeken van een bepaalde kwestie of het begeleiden van een pilot.
Wat ons betreft kan je stage direct starten in januari 2020. Er is tot de zomervakantie veel te leren.

Over de CED-Groep
Ons motto? Als leren je lief is! Kinderen zien opbloeien en onderwijsprofessionals laten floreren; dat is ons dagelijks werk. Met zo’n tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars laten we het onderwijs en de kinderopvang groeien. Spreekt dit je aan, kom dan stage lopen of afstuderen bij de CED-Groep. Het kantoor van onze onderwijsadviesorganisatie waar je komt stagelopen, is in Rotterdam Ommoord en is op loopafstand van de metrostation Graskruid.

Wat we van je vragen

  • Je volgt de masteropleiding: academische pabo, onderwijswetenschappen of onderwijspsychologie of een andere relevante WO
  • Je hebt interesse in curriculum-ontwerp
  • Je hebt interesse in onderwijskundig design

Begeleiding
Je stagebegeleider bij Uncommon Dutch is Tim Micklinghoff, ontwikkelaar bij de CED-Groep.

Wij bieden:

  • Goede stagebegeleiding
  • Reiskostenvergoeding
  • Veel leerzame momenten

Solliciteren als stagiair bij Uncommon Dutch
Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV. We ontvangen ze graag in de mailbox van stage@cedgroep.nl

Direct contact