BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Strategische marketeer

34 uur | Rotterdam

Strategisch werken aan gelijke kansen

Als strategisch marketeer ligt de wereld aan je voeten. De vraag is: bij wat voor organisatie wil je jouw marketingkracht het liefste inzetten? De CED-Groep is een onderwijsadviesbureau met als motto: als leren je lief is. Een maatschappelijke organisatie, die zich helemaal inzet voor kansengelijkheid. Welke functie onze collega's ook hebben, allemaal hebben ze bewust gekozen om hieraan bij te dragen.

‘Ik wil graag op een strategische manier bijdragen aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken. En ook nog innoveren. Dat kan ik hier allemaal doen.’

Michael van Oeveren, strategisch marketeer CED-Groep

Hiervoor ben je nodig

Je gaat de marketing verzorgen voor één van onze business units: primair onderwijs. Hieronder vallen de sterke merken Vreedzaam, Teach Like a Champion en Goud Onderwijs. Klinkende namen die jij nog steviger in de markt gaat zetten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de corporate marketing en employer branding. Ten slotte sta je aan het roer van de marketing voor onze afdeling R&D. Een afwisselend pakket dus, waardoor je met veel verschillende collega's kunt samenwerken.

Wat ga je doen?

Je hebt je strategische keuzes gemaakt en je jaarlijkse marketingplannen zijn klaar. Daarna zorg je samen met je negen marketingcollega's dat de plannen worden gerealiseerd. Dit ga je doen:

 • marketingstrategie vastleggen in jaarlijkse marketingplannen
  Een handig voordeel: de plannen voor dit schooljaar heeft je voorganger Myra al voor je gemaakt. Je kunt dus meteen aan de slag.
 • uitbouwen van bestaande customer journeys met hun bijbehorende marketing funnels en implementeren van nieuwe funnels
 • inzetten van onder andere nieuwsbrieven, e-mailings en social media
  Onze communicatiemedewerker ondersteunt je daarbij. Je verhoogt continu de effectiviteit van deze inzet, samen met de online marketeer.
 • uitbouwen van onze contentstrategie, samen met onze contentspecialist
 • doorontwikkelen van onze thought leadership strategie
 • beurzen en evenementen organiseren, samen met onze senior communicatieadviseur
 • marktontwikkelingen volgen en marktonderzoek doen
 • contacten onderhouden met externe relaties en toeleveranciers

Met wie ga je werken?

Iedereen die bij ons komt werken zegt hetzelfde: wat een fijn welkom. Je komt terecht in een platte organisatie met een open cultuur en een warme, deskundige werkomgeving. Pro-activiteit en verantwoordelijkheid nemen zijn belangrijk. Het marketingteam is collegiaal en informeel. Je gaat nauw samenwerken met negen marketingcollega's: strategische marketeers, online marketeer, contentspecialist, senior communicatieadviseur, communicatiemedewerker en vormgever. Allemaal flexibel, ondernemend, en gericht op leren van en met elkaar. Je overlegt wekelijks en de lijntjes zijn kort. Je rapporteert aan de manager marketing, sales & uitgeverij. Je deelt je expertise met je unit primair onderwijs, R&D en HR.

‘De CED-Groep is een warme organisatie waar je welkom bent. En waar je ook nog eens echt bijdraagt aan kansengelijkheid.’

Wilma Verkleij, marketeer Nieuwsbegrip CED-Groep

Vrijheid en balans

Is vrijheid en balans tussen werk en privé voor jou belangrijk? Onze werktijden zijn flexibel. Als af en toe thuiswerken voor jou handig is, dan kan dat. Je marketingcollega’s werken vaak meer dan de helft van hun tijd thuis. Op ons goed bereikbare kantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam ontmoet je elkaar en werk je samen.

Herken je jezelf?

Je bent een stevige persoonlijkheid met overtuigingskracht en een helicopterview. Je bent maatschappelijk betrokken en het maakt je blij als je kunt bijdragen aan gelijke kansen. Je hebt een warm hart voor het onderwijs en begrijpt wat onderwijsprofessionals bezighoudt. Samenwerken en sparren om doelen te halen doe je graag. Je bent analytisch sterk en hebt een proactieve houding. De ontwikkelingen in je vakgebied volg je op de voet. Je hebt een gedreven, commerciële, oplossingsgerichte instelling. Ideeën onderbouw je vanzelfsprekend met data. Kan het beter? Dan zie je dat. Of het nu gaat om processen, inzet van middelen, digitalisering of kansen in de markt: jij grijpt verbeterkansen met beide handen aan.

Wat breng je mee?

 • een hbo- of academische opleiding in commerciële richting
 • minimaal 5 jaar ervaring in soortgelijke functies
 • up-to-date kennis van en affiniteit met digitale en datagestuurde marketing en SEO
 • kennis van marketing automation, customer journeys en funnels
 • kennis van corporate branding en employer branding

Kennis van het onderwijs en ervaring ermee is een grote pré. Heb je dat niet? Dan horen we graag wat maakt dat jij geboeid bent door onderwijs.

Zo belonen we jou

Ons motto: als leren je lief is. Ook jij wilt natuurlijk blijven leren. Daarom bieden we uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Door het jaar heen hebben we binnen onze organisatie interne trainingen, presentaties en workshops. Je ontwikkelt jezelf ook verder doordat je kennis oppikt van je (gespecialiseerde) collega’s en externe marketing workshops en clinics kunt volgen.

 • arbeidsvoorwaarden volgens de cao AOJ
 • een salaris van minimaal € 3.000 en maximaal € 4.500 bpm op fulltime basis (38 uur), afhankelijk van je opleiding en ervaring
 • eindejaarsuitkering na je eerste jaar
 • arbeidsovereenkomst voor een jaar met perspectief op een vaste aanstelling
 • vijf weken vakantie
 • opname in pensioenfonds ABP
 • thuiswerkplekvergoeding
 • collectieve aanvullende ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • reiskosten- en parkeervergoeding
 • laptop en telefoonvergoeding

In het hart van het onderwijs lever je een betekenisvolle bijdrage aan de successen van de CED-Groep. Je ontvangt veel waardering van je collega’s en je krijgt een baan met veel afwisseling.

Vragen? Stel ze gerust

Ben je enthousiast en heb je nog vragen? Daar maken we graag tijd voor. Wie wil je spreken?

 • Nadia Thijse, HR-adviseur: 06 - 1538 4765
 • Linda Albers, manager marketing, sales & uitgeverij: 06 - 5318 4494.

Je kunt je vraag natuurlijk ook schriftelijk stellen.

Solliciteer direct

Is het voor jou duidelijk dat jij die strategische marketeer bent die we welkom willen heten? Stuur dan je reactie naar sollicitatie@cedgroep.nl.

De sluitingsdatum van deze vacature is 9 oktober 2023.

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen. Het betreft een vaste baan, géén interim functie.

Direct contact
x