BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Coördinator en Senior Onderwijsontwikkelaar

32 - 38 uur | Rotterdam

Gelijke kansen voor iedere leerling en student, dat is wat ons en jou drijft. Je houdt van uitdagingen. Je tanden zetten in iets nieuws. Daarom ga je graag bij ons aan de slag als coordinator en senior ontwikkelaar met taken op het gebied van sturing, acquisitie, innovatie, onderzoek en projectmanagement. Je bent gesprekspartner voor professionals in het onderwijs. Jij hebt oog voor nieuwe (markt-) kansen en verzilvert deze. Je voelt je op je gemak in een innovatief team van ontwikkelaars met een ‘onderwijs- tic’. De kwaliteit van onze producten en aanpakken wordt in het hele land herkend, niet alleen door het onderwijs, maar ook in andere sectoren. Opdrachtgevers kiezen ons (jou!) vanwege deze kwaliteit en de vakkundigheid waarmee we ideeën in concrete oplossingen omzetten.

Innovatieve projecten op onderwijsgebied

Je maakt deel uit van verschillende innovatieteams van de unit Research & Development (R&D) en krijgt de verantwoordelijkheid over een team en je eigen projecten. Op basis van de actuele ontwikkelingen en klantvragen varieert dit van het (met anderen) uitbouwen van een kansengelijkheidsprogramma in het po, het ontwikkelen van een verzuimapp tot het ontwikkelen van een nieuwe aanpak voor het verhogen van digitale geletterdheid. Je wilt meedoen met wat er speelt in de markt. Of het nu gaat om burgerschap, opbrengstgericht werken, vreedzaam onderwijs of kansenongelijkheid, je wilt er alles van weten, bent ervan en zit met je collega’s ‘voorop de golf’. Je kunt er goed tegen als in de startfase van jouw project er nog open einden zijn. Je weet hoe vanuit een brede vraag een lopend en doelgericht project te maken.

Coördinerende taken afdeling R&D

Je ontlast de manager door operationele taken over te nemen, zoals het plannen en verdelen van werkzaamheden binnen R&D en je bewaakt de voortgang van de projecten. Je bent eerste aanspreekpunt voor de R&D collega’s en hebt een coachende stijl. Je zorgt voor een inwerkprogramma voor nieuwe collega’s. Je voert alleen of samen met de manager R&D de functioneringsgesprekken.

Over de stichting CED-Groep

De CED-Groep is een stichting zonder winstoogmerk. Wij hebben in het bijzonder aandacht voor kinderen en jongeren die iets extra’s nodig hebben, bijvoorbeeld kinderen met een stoornis, beperking of vluchtelingenkinderen. Samen met partners ontwikkelen we kwalitatieve, aanpakken en oplossingen die bijdragen aan hun talentontwikkeling en kansen. Zo helpen we mee aan een betere toekomst.

Onze innovatieteams

De unit R&D bestaat uit 35 ondernemende en kundige professionals. Ze hebben één ding gemeen: passie voor onderwijs vertalen naar relevante, werkbare en effectieve oplossingen die echt wat betekenen voor de kansen van kinderen. Actueel voorbeeld is het uitdenken, opzetten, monitoren, onderzoeken en verspreiden van GOUD Onderwijs.

Lees meer over Goud Onderwijs

Als coördinator zal jij sturing geven aan ongeveer 15 medewerkers.

Onderwijsontwikkelaar

 • Je bent in staat om je snel in te werken in een nieuw aandachtsgebied
 • Flexibiliteit, lef en kunnen werken onder tijdsdruk is jou op het lijf geschreven
 • Je werkt gestructureerd en planmatig van probleem naar oplossing
 • Je ziet kansen in de markt en weet deze te benutten
 • Je stelt kritische vragen, bent een sparring partner voor je collega's
 • Je bruist van enthousiasme en creativiteit en je wilt (blijven) leren
 • Je zet graag en van harte jouw brede kennis (master onderwijswetenschappen, onderwijskunde, sociale wetenschappen of vergelijkbaar) en jouw rijke ervaring in voor innovatie in het onderwijs
 • Voor de coördinator rol zet jij je coachende ervaring in

Projectleider

 • Je bent een ervaren projectleider
 • Je hebt kennis van het onderwijs en weet wat er speelt.
 • Je kunt wetenschappelijke inzichten vertalen naar praktische werkbare tools voor onderwijsprofessionals
 • Je kunt financiële begrotingen van projecten, bijhouden en verantwoorden
 • Je kunt goed schrijven, zowel teksten voor professionals als teksten voor aanbestedingen

Wat biedt de CED-Groep

 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris tussen € 3.800 en € 5.700 bpm op fulltime basis, afhankelijk van ervaring en opleiding
 • Jaarcontract met de intentie te verlengen;
 • Bonus, na het eerste jaar.
 • Vijf weken vakantie.
 • Thuiswerkplekvergoeding.
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.

Informatie over de vacature

Neem contact op met Fabian Lionaar, manager Research & Development, tel 06 51359124.

Solliciteren als senior onderwijsontwikkelaar

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV via sollicitatie@cedgroep.nl voor 15 januari 2023.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Direct contact
x