BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature strategische marketeer

28- 32 uur | Rotterdam | per 1 oktober

Als strategisch marketeer ligt de wereld aan je voeten. De vraag is: bij wat voor organisatie wil je jouw (online) marketingkracht het liefste inzetten? De CED-Groep is een onderwijsadviesbureau met als motto: als leren je lief is. Een maatschappelijke organisatie, die zich helemaal inzet voor kansengelijkheid. Welke functie onze collega's ook hebben, allemaal hebben ze bewust gekozen om hieraan bij te dragen.

'Dat ik mijn kennis van online marketing kan inzetten voor beter onderwijs, daar word ik blij van. De afdeling werkt datagestuurd, zodat we ook constant kunnen ontwikkelen en verbeteren.'

Oscar Hoogenraad, online marketeer CED-Groep

Hiervoor ben je nodig
Onze webshop is goed gevuld met vakliteratuur en andere producten, uitgegeven door onze eigen uitgeverij. In de nabije toekomst komen daar nog andere fysieke en digitale leermiddelen bij, én bouwen we de B2B-uitgeverij uit. Jij staat straks aan het roer van de marketing voor de uitgeverij. Ook ga je zorgen dat de activiteiten van onze afdeling R&D goed voor het voetlicht komen. Een belangrijke taak, omdat onze klanten vragen om evidence based oplossingen. Daarnaast zet je ons steeds beter op de onderwijskaart, doordat je onze corporate marketing verder professionaliseert.

Wat ga je allemaal doen?
Je hebt je marketingstrategie en –doelen bepaald en je jaarlijkse marketingplannen zijn klaar. Daarna zorg je samen met je negen marketingcollega's dat de plannen worden gerealiseerd. Dit ga je doen:

 • markt- en klantdata verzamelen, analyseren en conclusies trekken
 • marktonderzoek initiëren, klantinzichten boven water halen en deze onderzoeksresultaten samen met onze ontwikkelaars vertalen in productspecificaties
 • meedenken over het verdienmodel en prijsbeleid van de aan jou toegewezen producten
 • marktvalidaties doen en samen met het ontwikkelteam pilots opzetten
 • merkenbeleid opzetten, merkpositioneringen ontwikkelen en bewaken
 • de consistentie en effectiviteit bewaken van de positionering, proposities en de klantcommunicatie
 • marktbewerking opzetten voor nieuwe en bestaande onderwijsproducten
 • opzetten van acquisitie journeys en overige customer journeys met hun bijbehorende marketing funnels
  Je werkt daarbij nauw samen met Oscar, onze online marketeer.
 • inzetten van onder andere nieuwsbrieven, website, social media, (online) advertising en (online) events
  Door het gebruik van data verhoog je continu de effectiviteit van de media-inzet. Je wordt daarbij ondersteund door Odette, onze communicatiemedewerker.
 • contacten onderhouden met samenwerkingspartners, andere externe relaties en toeleveranciers
 • doorontwikkelen van onze thought leadership strategie op corporate niveau en daarbij behorende perscontacten

Je zet de contentstrategie voor jouw merken op en bouwt deze op een agile manier steeds verder uit. Je probeert allerlei middelen uit, van lesbrieven tot blogs. In samenwerking met je collega marketeers werk je aan de verdere digitale doorontwikkeling van de marketingafdeling.

De organisatie die achter je staat
Wij zijn onderwijsadviesbureau CED-Groep. Onze organisatie heeft een maatschappelijk doel: kansengelijkheid. We richten onze communicatie op professionals in onderwijs en kinderopvang. De typerende waarden van de CED-Groep zijn doelgericht, innovatief en oplossingsgericht. Bij de CED-Groep werken ongeveer 200 collega’s, die met sterke merken als Nieuwsbegrip en Vreedzaam het onderwijsveld bedienen.

Met wie ga je werken?
Iedereen die bij ons komt werken zegt hetzelfde: wat een fijn welkom. Je komt terecht in een platte organisatie met een open cultuur en een warme, deskundige werkomgeving. Pro-activiteit en verantwoordelijkheid nemen zijn belangrijk. Het marketingteam is collegiaal en informeel. Je gaat nauw samenwerken met negen marketingcollega's: strategische marketeers, online marketeer, contentspecialist, communicatiemedewerker, vormgever en de marketingcoördinator. Allemaal flexibel, ondernemend, en gericht op leren van en met elkaar. Je overlegt wekelijks en de lijntjes binnen de organisatie zijn kort. Je deelt jouw marketing-expertise met hen en met je collega's van de uitgeverij en R&D. Je overlegt met de uitgever en werkt nauw samen met onze ontwikkelaars. Je rapporteert aan Linda, de manager marketing, sales & uitgeverij, en aan Marjolijn, de marketingcoördinator.

‘De CED-Groep is een warme organisatie waar je welkom bent. En waar je ook nog eens echt bijdraagt aan kansengelijkheid.’

Wilma Verkleij, marketeer Nieuwsbegrip CED-Groep

CED STOCK 1 1

Vrijheid en balans
Is vrijheid en balans tussen werk en privé voor jou belangrijk? De functie is voor 28 tot 32 uur, verdeeld over vier tot vijf dagen. Net wat jij fijn vindt. Onze werktijden zijn flexibel. Als af en toe thuiswerken voor jou handig is, dan kan dat. Je marketingcollega’s werken vaak de helft van hun tijd thuis. Op ons goed bereikbare kantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam ontmoet je elkaar en werk je samen.

Herken je jezelf?
Je bent maatschappelijk betrokken en het maakt je blij als je kunt bijdragen aan gelijke kansen. Je hebt een warm hart voor het onderwijs. Je begrijpt wat onderwijsprofessionals bezighoudt, of je wil daar graag meer van weten. Je werkt en spart graag samen met je collega’s om doelen te halen. Je bent analytisch sterk en hebt een proactieve houding. De ontwikkelingen in je vakgebied volg je op de voet. Je hebt een gedreven, commerciële, oplossingsgerichte instelling. Je bruist van de creatieve ideeën, die je onderbouwt met data.

Wat breng je mee?

 • een hbo- of academische diploma in marketing- of commerciële richting, en/of Nima C
 • minimaal 5 jaar ervaring in het opstellen van marketingstrategieën, brandmarketing, positionering, marktonderzoek en het opzetten van customer journeys
 • ervaring met corporate branding en bij voorkeur persvoorlichting
 • ervaring met marketing automation (o.a. Craft, MailBlue/ActiveCampaign, MS Planner, GA4) en CRM-marketing
 • een gedreven, commerciële, oplossingsgerichte instelling
 • Je bent gewend om te werken aan salesdoelen en je werkt bij voorkeur datagestuurd. Je beschikt daarbij over up-to-date kennis van online marketing, data, content, SEO/SEA en liefst ook met CRO. Je krijgt er energie van om dit ook meteen toe te passen.

Kennis van het onderwijs en ervaring ermee is een grote pré. Heb je dat niet? Dan is aantoonbare affiniteit ermee essentieel.

Wat biedt de CED-Groep?
Hier ligt jouw kans om jouw kennis en ervaring in te zetten voor de beste kansen voor ieder kind. In het hart van het onderwijs lever je een betekenisvolle bijdrage aan de successen van de CED-Groep. Je ontvangt veel waardering van je collega’s en je krijgt een baan met veel afwisseling. Wij bieden:

 • scholingsbudget
 • arbeidsvoorwaarden volgens cao AOJ
 • salaris bruto per maand op fulltime basis tussen de € 3.150 en € 4.690
 • jaarcontract met de intentie om te verlengen
 • opname in het pensioenfonds ABP
 • bonus, na het eerste jaar
 • thuiswerkplekvergoeding
 • collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • reiskosten- en parkeervergoeding
 • laptop- en telefoonvergoeding

Vragen? Stel ze gerust
Ben je enthousiast en heb je nog vragen? Daar maken we graag tijd voor. Wie wil je spreken?

 • Nadia Thijse, HR-adviseur: 06-15384765

Je kunt je vraag natuurlijk ook schriftelijk stellen.

Solliciteren

Is het voor jou duidelijk dat jij die strategische marketeer bent die ons en onze nieuwe producten stevig in de markt zet? Stuur dan je reactie naar sollicitatie@cedgroep.nl.

De sluitingstermijn voor deze vacature is 4 augustus 2024. Ben je dan met vakantie? Laat dat dan even weten in je brief.

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, parttime, marketeer, corporate branding, Rotterdam, strategische marketing, marktonderzoek, marketingdata, digitale marketing

Direct contact
x