LANDJE 5 OTTERS 044

Nationaal Programma Onderwijs - gespecialiseerd onderwijs

Nationaal Programma Onderwijs: voor een kansrijke toekomst
Het kabinet wil kinderen en jongeren gelijke kansen geven op een goede toekomst, ook na corona. Om kinderopvang, scholen en hun besturen hierbij te helpen, is er het Nationaal Programma Onderwijs. Welke stappen moeten we zetten tot de zomer en daarna? Wij zetten het voor je op een rij.

Tot en met de zomer: cruciale doelen en zomerscholen

Aan welke cruciale doelen werken we en wat laten we achterwege? Tot aan de zomer is dit de vraag waar scholen zich mee bezig houden. Waarschijnlijk maak je in deze periode sowieso de balans op, aan de hand van de afgenomen toetsen, of observaties. Daarnaast kunnen leerlingen in kleine groepjes deelnemen aan zomerscholen en wordt gevraagd om kansrijk te adviseren.

April en mei: schoolscan en passende interventies

Het Nationaal Programma Onderwijs vraagt om een analyse in de vorm van een schoolscan; een probleem- en behoefteanalyse op leerling- en schoolniveau. Het Nationaal Programma Onderwijs biedt vervolgens een ‘menukaart’ met (aannemelijk) effectieve interventies om een keus uit te maken.

Bekijk onze menukaart met interventies

Mei en juni: werken aan een schoolplan

Op basis van de schoolscan en de gekozen interventies maak je een schoolplan. Dit schoolprogramma is een breed, integraal aanbod, passend bij de schoolsituatie.

Bekijk onze menukaart met interventies

Kunnen wij je helpen?

De plannen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs zijn een krachtig signaal vanuit de overheid, maar vragen in korte tijd ook veel van scholen en bestuurders. Welke stappen moeten we zetten? Wat betekent dit voor de (school)organisatie? Gelukkig sta je er niet alleen voor! Onze ervaren onderwijsadviseurs kunnen het proces begeleiden; van scan tot plan én verzorgen graag de implementatie en borging. We kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij het duiden van de resultaten van de schoolscan en adviseren over passende interventies. Zie hieronder welke interventies we kunnen aanbieden.

Wij begrijpen als geen ander dat elke school anders is en daarom mag je van ons altijd maatwerk verwachten bij onze begeleiding. Wij kijken samen met jou waar je behoefte aan hebt en stemmen onze begeleiding af op jouw vraag.

Wij staan je graag bij met onze expertise en ervaring.

Adviseurs van de CED-Groep zijn beschikbaar via onze expertpool voor het NPO

Zo ontzorgen wij in dit proces:

check

Minder tijd en minder regelwerk.

check

Een adviseur aan je zijde die het hele proces overziet én inhoudelijk expert is.

check

We ondersteunen je van scan tot plan en bij de invoering en borging, aan de hand van onze unieke en beproefde OGW4D aanpak.

check

Verbinding tussen alle partners in het Nationaal Programma Onderwijs vanuit onze relaties.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Hanke Geurts:

E-mail: h.geurts@cedgroep.nl

Tel: 06-38242635

Waarom kiezen voor stichting CED-Groep?

check

Ruim vijftig jaar ervaring in structurele onderwijsverbetering

check

Opbrengstgericht werken in 4D zit in ons DNA

check

Ontwikkelaar van bewezen effectieve programma's

x