LANDJE 5 OTTERS 044

Nationaal Programma Onderwijs - gespecialiseerd onderwijs

Nationaal Programma Onderwijs: voor een kansrijke toekomst
Het kabinet wil kinderen en jongeren gelijke kansen geven op een goede toekomst, ook na corona. Om kinderopvang, scholen en hun besturen hierbij te helpen, is er het Nationaal Programma Onderwijs. Welke stappen moeten we zetten tot de zomer en daarna? Wij zetten het voor je op een rij.

Systematisch analyseren

Hebben jullie als schoolteam gescand hoe de school ervoor staat? Continu maak je de balans op. Een probleem- en behoefteanalyse op leerling- en schoolniveau is hierbij van belang. Afgenomen toetsen en observaties zijn een belangrijke bron van data. Daarnaast is een leerwinstberekening een zeer krachtig instrument.

Werken aan cruciale doelen

Vervolgens kun je doelen formuleren om passende, kansrijke interventies uit te voeren binnen je schoolprogramma, met het extra geld uit het Nationaal Programma Onderwijs. Aan welke cruciale doelen werken jullie en wat laat je achterwege? Welke interventies passen hierbij?

Bekijk onze menukaart met interventies
Met de gekozen interventies kom je tot een breed, integraal aanbod, passend bij de schoolsituatie.

Kunnen wij je helpen?

De plannen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs zijn een krachtig signaal vanuit de overheid, maar vragen in korte tijd ook veel van scholen en bestuurders. Welke stappen moeten we zetten? Wat betekent dit voor de (school)organisatie? Gelukkig sta je er niet alleen voor! Onze ervaren onderwijsadviseurs kunnen het proces begeleiden; van analyse tot plan én verzorgen graag de implementatie en borging. We kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij het duiden van de resultaten van de schoolscan en adviseren over passende interventies. Zie hieronder welke interventies we kunnen aanbieden.

Maatwerk
Wij begrijpen als geen ander dat elke school anders is en daarom mag je van ons altijd maatwerk verwachten bij onze begeleiding. Wij kijken samen met jou waar je behoefte aan hebt en stemmen onze begeleiding af op jouw vraag.

Wij staan je graag bij met onze expertise en ervaring.

Zo ontzorgen wij in dit proces:

check

Minder tijd en minder regelwerk.

check

Een adviseur aan je zijde die het hele proces overziet én inhoudelijk expert is.

check

We ondersteunen je van analyse tot plan en bij de invoering en borging, aan de hand van onze unieke en beproefde OGW4D aanpak.

check

Verbinding tussen alle partners in het Nationaal Programma Onderwijs vanuit onze relaties.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Hanke Geurts:

E-mail: h.geurts@cedgroep.nl

Tel: 06-38242635

Waarom kiezen voor stichting CED-Groep?

check

Ruim vijftig jaar ervaring in structurele onderwijsverbetering

check

Opbrengstgericht werken in 4D zit in ons DNA

check

Ontwikkelaar van bewezen effectieve programma's

x