BB 762

Nationaal Programma Onderwijs - primair onderwijs

Het kabinet wil kinderen en jongeren gelijke kansen geven op een goede toekomst, ook na corona. Om scholen en hun besturen hierbij te helpen, is er het Nationaal Programma Onderwijs. Welke stappen moet je zetten tot de zomer en daarna? Wij zetten het voor je op een rijtje:

Tot en met de zomer: cruciale doelen en zomerscholen

Aan welke cruciale doelen werken we en wat laten we achterwege? Tot aan de zomer is dit de vraag waar scholen zich mee bezig houden. Waarschijnlijk maak je in deze periode sowieso de balans op, aan de hand van de afgenomen toetsen, of observaties. Daarnaast kunnen leerlingen in kleine groepjes deelnemen aan zomerscholen en wordt gevraagd om kansrijk te adviseren.

April en mei: schoolscan en effectieve interventies

Het Nationaal Programma Onderwijs vraagt om een analyse in de vorm van een schoolscan; een probleem- en behoefteanalyse op leerling- en schoolniveau. Een leerwinstberekening is hierbij een zeer krachtig instrument. Het Nationaal Programma Onderwijs biedt vervolgens een ‘menukaart’ met (aannemelijk) effectieve interventies om een keus uit te maken.

Bekijk onze menukaart met interventies

Mei en juni: werken aan een schoolprogramma

Op basis van de schoolscan en de gekozen interventies maak je een schoolprogramma. Dit schoolprogramma is een breed, integraal aanbod, passend bij de schoolsituatie.

Bekijk onze menukaart met interventies

Kunnen wij je helpen?

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs bouw je met alle partners - van kinderopvang, scholen, ouders, besturen en samenwerkingsverbanden tot gemeenten samen aan een sterke organisatie, die het beste uit kinderen en medewerkers haalt. Bij al deze groepen zijn wij actief en zetten we onze expertise graag voor je in.

Zo ontzorgen wij in dit proces:

check

Minder tijd en minder regelwerk.

check

Een adviseur aan je zijde die het hele proces overziet én inhoudelijk expert is.

check

We ondersteunen je van scan tot plan en bij de invoering en borging, aan de hand van onze unieke en beproefde OGW4D aanpak.

check

Verbinding tussen alle partners in het Nationaal Programma Onderwijs vanuit onze relaties.

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Carla van Doornen:

E-mail: c.vandoornen@cedgroep.nl

Tel: 06 - 13252548

Waarom kiezen voor stichting CED-Groep?

check

Ruim vijftig jaar ervaring in structurele onderwijsverbetering

check

Opbrengstgericht werken in 4D zit in ons DNA

check

Ontwikkelaar van bewezen effectieve programma's

x