Thorbecke 570

Nationaal Programma Onderwijs - voortgezet onderwijs

Gelijke kansen op een goede toekomst, voor álle leerlingen en studenten. Dat is wat het kabinet voor ogen heeft, juist ook na de impact van de coronacrisis. Om kinderopvang, scholen en hun besturen hierbij te helpen, is er het Nationaal Programma Onderwijs. Welke kansen biedt dit programma?

Data duiden

Hoe komen je leerlingen weer in het schoolritme? Hoe beperk je de studievertraging? Welke leerstof bied je komende tijd aan? Aan welke cruciale doelen werk je en wat laat je achterwege? Hoe ga je determineren? Door de data van de afgenomen toetsen te duiden, kom je tot de noodzakelijke antwoorden. Deze zijn essentieel om tot een evenwichtige onderwijsprogrammering te komen.

Maak onderwijskwaliteit inzichtelijk

Als schoolleider wil je in control zijn, zeker na de schoolsluitingen. Je wilt zicht hebben op de bereikte resultaten. Ook wil je de koppeling maken met het handelen van de docent in de klas. Dit kan gaan om didactisch en/of pedagogisch handelen, maar ook om datagestuurd werken. De onderwijskundige ontwikkelingen en acties die nodig zijn, wil je planmatig inzetten. Maar hoe pak je dat het beste aan ook in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs? Welke onderwijskundige thema’s verdienen prioriteit in de verdere kwaliteitsontwikkeling van je school?

Zo ontzorgen wij in dit proces:

check

Minder tijd en minder regelwerk.

check

Een adviseur aan je zijde die het hele proces overziet én inhoudelijk expert is.

check

Ondersteuning met onze unieke en beproefde datagestuurde aanpak.

check

Verbinding tussen alle partners in het Nationaal Programma Onderwijs vanuit onze relaties.

Hoe kunnen wij je helpen?

De plannen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs zijn een krachtig signaal vanuit de overheid, maar vragen in korte tijd ook veel van scholen en bestuurders. Welke stappen moeten we zetten? Wat betekent dit voor de schoolorganisatie? Wij staan je graag bij met onze expertise en ervaring. Hieronder lees je met welke interventies, aanpakken en tool we kunnen ondersteunen.

Dashboard Leren & Presteren

Met ons dashboard heb je de actuele gegevens van alle leerlingen, klassen en vakken, overzichtelijk op een rij in één tool.

Lees meer over de inzet van dit dashboard.

Toekomstbouwers

De aanpak van Toekomstbouwers ondersteunt leerlingen en docenten bij het eigen maken van vaardigheden die nu en in de toekomst nodig zijn.

Lees meer over de voordelen van deze aanpak.

Ondersteuning van de vaksectie

Om met de vaksectie een optimaal resultaat neer te zetten, is aandacht nodig voor tal van zaken.

Lees meer over sterke vaksecties.

Maatwerk

Wil je met één van deze interventies een verbeterslag maken of weten hoe je er als school voor staat? Heb je extra handen of denkkracht nodig om het grotere geheel van kwaliteitszorg (verder) op orde te krijgen? Wij gaan graag met je in gesprek en werken op maat je (NPO-) ondersteuningstraject uit. Dit doen we met raad én daad. Uiteraard zijn we ook beschikbaar voor andere professionaliseringsvragen. Zo helpen we een verdere kwaliteitsstap te zetten die aansluit bij de vraagstukken van je school.

Waarom kiezen voor de CED-Groep?

check

Ruim vijftig jaar ervaring in structurele onderwijsverbetering

check

Datagestuurd werken in 4D zit in ons DNA

check

Ontwikkelaar van bewezen effectieve programma's

Meer weten?

Heb je een vraag en/of wil je sparren met een van onze experts? Wij staan je graag bij met onze expertise en ervaring. Neem contact op met Karin Snoodijk:

E-mail: k.snoodijk@cedgroep.nl

Tel: 010-4071850

x