sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Goed Geld

De CED-Groep ontwikkelde met financiële ondersteuning van ING Nederland fonds de app Goed Geld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking .

Het doel van deze app is het bevorderen van de financiële en algemene zelfredzaamheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking (16 tot en met 30 jaar).

Deze jongeren hebben een dubbel probleem als het om financiële redzaamheid gaat. Vanwege hun cognitieve beperking verdienen ze minder geld dan leeftijdgenoten én is het voor hen moeilijker om verstandige beslissingen te nemen over geldzaken. De jongeren zien bijvoorbeeld niet in wat het afsluiten van abonnementen of het doen van grotere impulsaankopen voor gevolgen heeft. Daarnaast overzien deze jongeren sociale situaties onvoldoende en zijn ze erg gevoelig voor groepsdruk of druk van een opdringerige verkoper.

 

Training
Met de Goed Geld app worden deze jongeren bewuster gemaakt van hun eigen financiële situatie en krijgen ze hier meer controle over. De CED-Groep ontwikkelde deze app samen met een training. De training is bedoeld voor docenten, woonbegeleiders en zorgprofessionals zodat zij de app kunnen introduceren bij de jongeren. De CED-Groep werkt hiervoor samen met (avond)scholen, zorginstellingen en wijkcentra.

ING
De Goed Geld-app is (mede) tot stand gekomen met een financiële bijdrage van het ING Nederland fonds. Het vooruit helpen van Nederland en de mensen die zich inzetten voor de maatschappij zijn speerpunten van het ING Nederland fonds. De samenleving verandert. De overheid trekt zich terug en verwacht meer van andere partijen in de samenleving. Het ING Nederland fonds steunt mensen die het initiatief nemen Nederland vooruit te helpen. Want samen bereiken we meer dan alleen.

Goed Geld app in Google Play Store
De Goed Geld app kunt u vanaf mei 2017 downloaden in de Google Play Store. U zoekt hiervoor simpelweg op de termen ‘Goed Geld’. De app is geheel gratis te downloaden en momenteel alleen nog geschikt voor een Android besturingssysteem.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op via goedgeld@cedgroep.nl of download de flyer Goed Geld.

Direct contact

Tim Micklinghoff

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599