Schrijfles Nieuwsbegrip Het Koraal Assendelft0057

Nieuwsbegrip: de complete methode voor technisch lezen, begrijpend lezen én fictielezen 

Grote kans dat je Nieuwsbegrip kent als de meestgebruikte methode voor begrijpend lezen. Maar wist je dat Nieuwsbegrip uitgegroeid is tot een complete methode voor leesonderwijs? Technisch lezen, begrijpend lezen én fictielezen: Nieuwsbegrip heeft het allemaal. Dus wil jij stappen zetten met jouw leesonderwijs? Zet dan nu de eerste stap en probeer Nieuwsbegrip uit in jouw klas.

Een brede leesaanpak

Nieuwsbegrip gaat uit van een ‘brede leesaanpak’. Een brede leesaanpak richt zich op alle domeinen die voor leesbegrip van belang zijn en focust op de vaardigheden die leerlingen hiervoor nodig hebben. Want voor leesbegrip moet je niet alleen goed begrijpend kunnen lezen. Ook andere vaardigheden spelen een rol, zoals vloeiend lezen, woordenschat en kennis van de wereld. In samenhang zorgen deze verschillende domeinen ervoor dat leerlingen betekenis kunnen verlenen aan teksten. Het is dus cruciaal dat het leesonderwijs op al die domeinen inzet.

NB Het lezen waard

De brede leesaanpak richt zich op alle domeinen die voor leesbegrip van belang zijn en focust op de vaardigheden die leerlingen hiervoor nodig hebben

Brochures NB

Gratis brochure: alles op een rij

Nieuwsbegrip is niet meer alleen een methode voor begrijpend lezen, maar uitgebreid tot de meest complete en digitale leesmethode van Nederland. Het bevat nu alles wat je nodig hebt voor compleet leesonderwijs. Wel zo makkelijk!

Wil je graag meer weten over alle mogelijkheden van Nieuwsbegrip? Vraag dan snel onze brochure aan.

Download brochure voor primair onderwijs

Download brochure voor voortgezet onderwijs

Met Nieuwsbegrip geef je compleet leesonderwijs

Naast de les voor begrijpend lezen, vind je in Nieuwsbegrip elke week een les voortgezet technisch lezen over hetzelfde actuele thema. Hiermee leer je jouw leerlingen correct, vlot en met expressie lezen. En je werkt ook meteen aan woordenschat en uitbreiding van kennis van de wereld. De actuele thema’s zorgen voor enthousiasme bij je leerlingen. Met fictielezen biedt je activiteiten aan bij leesboeken die de leesmotivatie écht verhogen. Zo maak je werk van leesplezier. Nieuwsgierig naar de complete leeslessen van Nieuwsbegrip? Vraag een proeflicentie aan!

‘Nieuwsbegrip is een fijne methode om mee te werken. Voor leerkrachten is leesonderwijs uitdagend om te geven. We hebben echt wel te maken met een andere tijd. Boeken zijn minder populair. Dus we besteden meer tijd en aandacht aan leesplezier en leesmotivatie.’

Sebastiaan Lockhorst, leerkracht groep 8, OBS Bloemhof 

Header artikel NB

Hulp bij het vormgeven van jouw leesonderwijs

Onze methode is ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke aanpak. Zo weet je dat je een bewezen methode gebruikt. Misschien wil je als school meer aandacht voor een goede leesaanpak en wil je weten hoe je Nieuwsbegrip hierbij kunt inzetten. Wij begeleiden en ondersteunen je hierbij met een training voor het hele team of een adviestraject waarin het hele leesonderwijs onder de loep gaat. Welke ondersteuning of begeleiding je ook zoekt: de experts van de CED-Groep helpen je. 

Hierom kiezen scholen voor Nieuwsbegrip

check

De lessen zijn altijd actueel, herkenbaar en relevant

check

De didactiek is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten

check

Je brengt je leesonderwijs naar een hoger niveau

check

Je geeft elk kind het onderwijs dat nodig is

‘Onze leerlingen maken juist fikse vorderingen met lezen’

Souad is directeur van twee scholen: OBS Bloemhof en OBS Pantarijn. Op locatie Bloemhof werd gewerkt met een andere leesmethode. ‘Gezien de fusie zijn we dit schooljaar ook op Bloemhof gestart met Nieuwsbegrip. Op Pantarijn werken we daar al een paar jaar met veel succes en plezier mee. Het team en de leerlingen van Bloemhof zijn sinds de invoering van Nieuwsbegrip ook enthousiast. We zien dit nu al terug in de resultaten.’

Lees het artikel

Nieuwbegrip obs bloemhof lkr en kk
Header NB

‘Ik ben benieuwd: gebruiken we Nieuwsbegrip zoals het hoort?’

Je kunt nog zo'n mooie methode hebben: je bereikt er alleen topresultaten mee als je het goed gebruikt. Daarom is er een gratis cursus ontwikkeld voor een nieuwe rol in de scholen: Coördinator Nieuwsbegrip. Corrien: ‘Nieuwsbegrip heeft uitgebreide handleidingen, weekfilmpjes en een helpdesk. Toch is het fijn om op school een vaste collega te hebben die als vraagbaak kan dienen en af en toe eens meekijkt: doen we het zoals het is bedoeld? Zijn er nieuwe dingen ontwikkeld? Als iedere leerkracht dat zelf moet doen, dan komt het er vaak niet van en blijft alles bij het oude.’

Lees het artikel

Voor sterke en enthousiaste lezers

Met Nieuwsbegrip zorg je dat jouw leerlingen zich ontwikkelen tot goede en gemotiveerde lezers. Actuele lessen voor begrijpend lezen, voortgezet technisch lezen, woordenschat, schrijven en fictielezen: dat is Nieuwsbegrip! De beste manier om te ontdekken of Nieuwsbegrip bij je past, is door de methode zelf te ervaren! Daarom bieden we je de kans om 2 maanden gratis te werken met alle onderdelen van Nieuwsbegrip.

Start jouw proefperiode

Probeer Nieuwsbegrip 2 maanden gratis
Aanvragen

Contact

Heb je een vraag of opmerking?

Neem contact met ons op via:

Tel: 010-4071599 (wij zijn doordeweeks bereikbaar van 8:30 t/m 16:30)
E-mail:
nieuwsbegrip@cedgroep.nl

x