Vreedzaam Home
Vreedzaam Home

Vreedzaam

Nieuwe lesmappen Vreedzaam voor de Kinderopvang

De vreedzame programma's

Vreedzaam is hét complete programma voor democratisch burgerschap en sociale competentie. Inmiddels zijn ruim 1000 basisscholen in Nederland 'Vreedzaam' en dit aantal groeit ieder jaar. Voor voorscholen en peuterspeelzalen is er een apart programma. Het gespecialiseerd onderwijs heeft een aparte lessenserie: Beste Vrienden (so) en Beste Burgers (vso). Voor het sbo zijn er aanpassingen gemaakt op het basisschoolprogramma.

BB 655 UITSNEDE

De zes pijlers van Vreedzaam

Leerlingen hebben vaardigheden nodig om samen de school tot een plezierige plek te maken. Ook de samenleving is gebaat bij burgers die zich verantwoordelijk opstellen. Die vaardig zijn. En die vreedzaam omgaan met verschillen en conflicten. Wil je elke dag aandacht geven aan sociale en seksuele ontwikkeling, tolerantie, diversiteit, samenwerken en samenleven? Voor die scholen is er Vreedzaam: een effectief en compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Bekijk de video.

Dit is Vreedzaam

Vreedzame scholen zijn leefgemeenschappen waar kinderen zich gehoord en gezien voelen. Waar ze een stem krijgen. Waar ze leren om samen beslissingen te nemen. Conflicten, die lossen ze zelf op. Je herkent een vreedzame school aan een positief werkklimaat. De leerlingen zijn actief, zorgzaam en initiatiefrijk. Dit zijn belangrijke voorwaarden om tot leren te komen, en daarmee tot een goed rendement. Er zijn ruim 1000 vreedzame scholen in Nederland.

→ De Vreedzame ingrediënten

BB 762

Nieuwe lesmap Vreedzaam voor de kinderopvang

Vreedzaam voor de kinderopvang is een compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Deze geactualiseerde map bevat nieuwe praktische tools en activiteiten die uitstekend aansluiten bij de behoeften van de kinderopvang.

Bekijk de lesmap

Lesmappen Vreedzaam kov
Groep5 286

De school als oefenplaats

Op 1 augustus 2021 is de wet voor burgerschapsonderwijs aangescherpt. Burgerschapsvorming is nauw verbonden met onze democratische waarden. We dragen allemaal een steentje bij. Hoe gaan leerlingen om met verschillende meningen, leefwijzen of religies? Veiligheid staat voorop en elke stem wordt gehoord. We hebben oor, oog en hart voor elkaar. Vreedzaam heeft daarmee alle ingrediënten in zich voor de school als democratische oefenplaats. Hoe gaat dat in de praktijk?

→ Zo werk je met Vreedzaam

Met behulp van Vreedzaam leren we onze leerlingen om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen gedrag. Om zelf te beoordelen. Om zelf na te denken: wat vind ik hiervan? 

Winnie Boeter, directeur De Poorter, Gorinchem

Vreedzaam 2

Vreedzame resultaten

check

Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap

check

Kinderen krijgen een stem en nemen samen beslissingen

check

Kinderen leren om conflicten vreedzaam op te lossen

Vreedzame school worden?

Wil je de materialen van De Vreedzame School inzien en je vragen kunnen stellen? Dat kan! Een adviseur kan op jullie locatie langskomen om de materialen te laten zien en je vragen persoonlijk te beantwoorden. Ook belangrijk om te weten als je kiest voor Vreedzaam: hoe gaat dat dan praktisch in zijn werk?

→ Implementatie en borging

Groep5 340

Hier kun je Vreedzaam inzetten

Hoe staat jouw school ervoor?

Doe de burgerschapsscan
We ontwikkelden een handige burgerschapsscan voor het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Hoe staat jouw school ervoor?

→ Kies jouw burgerschapsscan

Burgerschapsscan
Brochure Vreedzaam

Gratis brochure: alles op een rij

Is je belangstelling gewekt? Er staat een handige brochure voor je klaar, met alle belangrijke informatie over Vreedzaam op een rij. Vol heldere video's, duidelijke uitleg en nuttige informatie. Je kunt hem gratis downloaden en delen.

→ Download de brochure

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Vul het formulier in en wij komen zo spoedig mogelijk met jou in contact of neem direct contact op via:

Tel:
010-4071599 (wij zijn doordeweeks bereikbaar van 8:30 t/m 16:30)
E-mail: vreedzaam@cedgroep.nl

Stel een vraag

Vul het formulier in of neem contact op via 010-4071599
x