LANDJE 7592

Vreedzaam voor ZML wordt uitgebreid

Wil je nog beter werken aan burgerschap en sociale vaardigheden voor zml-leerlingen? Dan zijn de nieuwe lessen Vreedzaam precies wat je zoekt. We hebben de mappen Beste Vrienden en Beste Burgers herzien en met nieuwe inhoud uitgebreid.

Hier is een overzicht van wat er nieuw is:

 • Meer lessen:
  De mappen bevatten nu een breder scala aan lessen om een uitgebreid leertraject te bieden voor zowel so als vso. Voor het so zijn er drie mappen beschikbaar - onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Voor het vso zijn er twee mappen - onderbouw en bovenbouw.

 • Koppeling met leerroutes:
  We hebben ook een belangrijke koppeling gemaakt met de leerroutes. Er zijn lessen voor leerlingen in route 2, 3 en 4.

 • Praktijkvakken en stages in vso:
  We begrijpen het belang van praktische ervaring en vaardigheden voor leerlingen in het vso. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de lessen verbindingen hebben met praktijkvakken en de ontwikkeling van arbeidsvaardigheden tijdens stages.

 • Sociale veiligheid en vaardigheden:
  We hebben extra aandacht besteed aan thema's zoals sociale veiligheid, saamhorigheid, groepsvergaderingen, mediawijsheid, (digitaal) pesten en democratie.

 • Voldoet aan de wet voor burgerschapsonderwijs:
  De lessen zijn volledig in lijn met de wet voor burgerschapsonderwijs, waardoor je met vertrouwen kunt werken aan de ontwikkeling van burgerschap bij zml-leerlingen en tegelijkertijd voldoet aan de wettelijke richtlijnen.

 • Frisse en aantrekkelijke look:
  We hebben ook gezorgd voor een visuele upgrade! Alles ziet er weer frisser en aantrekkelijker uit voor een positieve leerervaring.

Interesse?

Blok 1 is direct nĂ¡ de zomervakantie beschikbaar. Heeft jouw school interesse? We houden je graag op de hoogte.
x