Header Vreedzaam kov

Nieuwe map Vreedzaam voor de kinderopvang!

Hoe krijg ik een fijne groep waarin kinderen om elkaar geven en iedereen zich veilig voelt? Hoe leer ik kinderen dat ze een stem hebben?

Landelijk is er veel ervaring opgedaan met Vreedzaam voor basisscholen. Er werken al meer dan 1000 scholen met dit complete programma voor sociale competentie en burgerschap. De CED-Groep heeft dit programma ook doorontwikkeld voor de kinderopvang.

Spelenderwijs werken aan een fijne groep
Met het programma Vreedzaam voor de kinderopvang investeer je op een praktische manier in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Je werkt met elkaar aan een fijne groep waarin kinderen om elkaar geven, samen spelen, elkaar helpen en zich veilig voelen. Aan de hand van activiteiten leren kinderen spelenderwijs hoe ze samen keuzes kunnen maken en een stem hebben die gehoord wordt.

Vreedzaam voor de kinderopvang is vernieuwd

Maak kennis met de nieuwe map Vreedzaam voor de kinderopvang. Deze map biedt nieuwe praktische handvatten en activiteiten die goed aansluiten bij de behoeften van de kinderopvang en integrale kindcentra (IKC).

Vreedzaam cover groot

Stel je eens voor: een doorgaande lijn tussen de kinderopvang en de school of binnen een IKC. Dit is wat de herziene map voor jou mogelijk maakt. Niet alleen een gestroomlijnde overgang, maar ook een krachtige pedagogische lijn. Het programma opent bovendien de deuren naar combinatiemogelijkheden met diverse VVE-programma's. Verder is er een naadloze integratie met de reeds bekende Vreedzaam-mappen voor PO en GO. Kortom, deze herziene map belooft niet alleen een soepele overgang voor kinderen, maar biedt ook een diepgaande verrijking van hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

De vernieuwde map voor kinderen van 0-4 jaar is een praktisch kompas vol mogelijkheden. Met moeiteloze toegang tot waardevolle informatie is de map nu nog overzichtelijker, waardoor je snel de benodigde informatie vindt. Wat maakt deze map bijzonder? Simpelweg de uitgebreide selectie van direct toepasbare activiteiten. Vier kernactiviteiten vormen de basis, gevolgd door keuzeactiviteiten die aansluiten op de behoeften van jouw kindergroep. Aap & Tijger, levendige handpoppen, en diverse prentenboeken inspireren tot thematische spelletjes in zowel kleine als grote groepen. Verder geloven we in ouderbetrokkenheid en hebben we ouderactiviteiten toegevoegd, waardoor de samenwerking met ouders wordt versterkt en de leerervaring thuis wordt ondersteund.

Onze zorgvuldig samengestelde map is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van kinderopvang. Het fungeert als een perfecte gids die naadloos aansluit op de vier essentiële pedagogische doelen voor kinderontwikkeling. Het programma integreert uitstekend met de SLO-inhoudskaarten, waarbij we de doelen hebben aangepast aan de nieuwste inzichten, met speciale aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van peuters in de prefase. Bovendien hebben we het recent geïntroduceerde 'Waardenkader Kinderopvang' nauwgezet opgenomen in de ethische basis van ons programma. Met deze map ben je volledig uitgerust om je kinderopvang te verrijken met doelgerichte aanpak, actuele kennis en een ethisch fundament dat het verschil maakt.

Implementatie en begeleiding
Het is belangrijk dat de grondprincipes van Vreedzaam zichtbaar zijn in het gedrag en pedagogisch handelen van alle medewerkers. Daarom trainen we alle pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches en managers. Zo ontstaat eenduidigheid in de benadering van kinderen. Bij het aanschaffen van de map, wordt een implementatietraject gestart waarbij een toegewijde trainer begeleiding biedt om het programma succesvol te integreren in je dagelijkse routine. Tijdens diverse trainingsmomenten en inspirerende groepsbezoeken wordt het programma tot in de puntjes uitgelegd. Hierdoor ben je in staat om de principes en activiteiten op een concrete en praktische manier toe te passen. Speciaal voor trainers en kinderopvangorganisaties die recentelijk (na 2020) getraind zijn in Vreedzaam, is er een omruilregeling en korte opfristraining beschikbaar.

Meer informatie vind je op de bestelpagina

Duurzame borging
We hebben speciaal geactualiseerde kijkwijzers voor de vaardigheden van pedagogisch medewerkers ontwikkeld. Deze vormen een waardevolle ondersteuning om het programma duurzaam te borgen in de dagelijkse praktijk.

‘Je neemt deze aanpak de hele dag in alles mee, het is onderdeel van je pedagogisch handelen.’

Anoeska den Broeder, pedagogisch medewerker in Vleuterweide

Doorgaande ontwikkeling
Bij ons kun je rekenen op een voortdurende ontwikkeling van ons aanbod, met de nieuwste digitale ondersteuning boordevol actueel nieuws, boeiende artikelen, rijke aanvullende materialen en nieuwe activiteiten. Bovendien wordt het aanbod uitgebreid met een nieuw katern specifiek gericht op Buitenschoolse Opvang (BSO). Hierdoor sluit ons programma nog beter aan bij de behoeften van de kinderopvangorganisatie.

Waarom Vreedzaam voor de kinderopvang?

check

Jonge kinderen krijgen een stem

check

Je investeert in een positief sociaal klimaat

check

Kinderen leren om open te staan voor verschillen

check

Kinderen leren om conflicten vreedzaam op te lossen

Een compleet programma
Vreedzaam beschouwt de school als oefenplaats voor democratie en actieve participatie. Wil je schoolbreed werken aan democratisch burgerschap en sociale competenties? Ontdek dan het complete programma Vreedzaam.

Vreedzaam logo 2023
Logo in rondje

Meer weten?

Wil je meer weten over Vreedzaam voor de kinderopvang? Neem contact met ons op.

x