paarsevrijdag

Bespreek diversiteit en respect in jouw klas, met het gratis Paarse Vrijdag-pakket voor basisscholen. 

Op 8 december is het weer Paarse Vrijdag. De dag waarop scholen paars kleuren om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent, wat je huidskleur is, wat je gelooft of op wie je verliefd wordt. Door diversiteit te vieren, leren kinderen dat ze zichzelf mogen zijn en dat ze respectvol omgaan met anderen. Zo draagt Paarse Vrijdag bij aan een veilig schoolklimaat voor iedereen. Hier kun jij als leerkracht je steentje aan bijdragen. 

Benieuwd naar Paarse Vrijdag? Bestel gratis en vrijblijvend het Paarse Vrijdag-pakket voor basisscholen.

Het pakket is speciaal ontwikkeld om onderwijsprofessionals op weg te helpen met het organiseren van Paarse Vrijdag. In de handleiding voor leerkrachten staan tips voor ouderbetrokkenheid en het bevorderen van handelingsbekwaamheid in het bespreken van diversiteit in de klas. Het pakket biedt leeftijdsadequate lesbrieven voor elke groep. Met o.a. prentenboeken, kleurplaten, gedichten, posters, filmpjes, podcasts en andere handige tools om concreet aan de slag te gaan. Thema’s als familiediversiteit, genderstereotypen, etniciteit en jezelf zijn, komen op een toegankelijke manier aan bod. Dit pakket kan daardoor goed helpen bij het invullen van kerndoel 38. De lesbrieven en informatie uit het pakket zijn uiteraard ook na Paarse Vrijdag nog bruikbaar, want een veilige school voor iedereen, is elke dag van het jaar even belangrijk.  

Bestel nu het gratis pakket voor basisscholen op www.paarsevrijdag.nl

Vragen? Neem contact op via: basisschool@coc.nl

Over COC:
Het COC zet zich actief in voor een diverse en inclusieve samenleving. Zij verbinden de regenboogbeweging en komen op voor emancipatie, acceptatie en gelijke rechten voor lhbti+ personen.

Lees meer: https://coc.nl/over-coc/

x