Hannie schaft 719cbcc0

Film en lesmodule Hannie Schaft: 'hoe Hannie ben jij?'

Bij de première van de documentaire ‘hoe Hannie ben jij?’ in Theater Tuschinski in Amsterdam waren kinderen van twee basisscholen aanwezig. Ademloos keken zij naar deze 25 minuten durende film, gemaakt voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar. De film gaat over verzetsstrijder Hannie Schaft en hoe zij opstond tegen onrecht toen het ertoe deed.

De film zit in de tweede les van de lesmodule van 3 lessen voor de bovenbouw. In deze lessen leren kinderen kritisch nadenken over begrippen als heldendom, in actie komen tegen onrecht, je inzetten voor anderen of de wereld. Tenslotte denken zij na wat zij zelf kunnen betekenen, hoe zij zelf in actie kunnen komen. De eerste reacties van leerkrachten en leerlingen op deze lesmodule waren zeer enthousiast. Wil jij met je leerlingen nadenken wat zij voor anderen en de wereld kunnen betekenen? Download dan deze lesmodule en het bijbehorende werkblad.

Lesmodule Wat kunnen we leren van Hannie Schaft? (met link naar de film)

Werkblad: Waarom vind jij dit een held?

Video

Om u een indruk te geven van de film en de lessen maakte de Hannie Schaft stichting een kort filmpje (5 minuten) i.s.m. de Openbare Basisschool Overvecht.

x