11422749 xl

Teach Like a Champion – wat is dat?

  • Hoe is Teach Like a Champion ontstaan?
  • Is Teach Like a Champion ook geschikt voor het werken met jonge kinderen?

De Amerikaan Doug Lemov is de auteur van Teach Like a Champion. Hoe kwam zijn wereldberoemde boek tot stand? Lemov bezocht hiervoor professionals die opmerkelijke resultaten wisten te bereiken met hun leerlingen. Hij observeerde uiterst zorgvuldig wat er in het klaslokaal gebeurde: van leerlingen begroeten tot blaadjes uitdelen, van ongevraagd beurten geven tot wachten op een antwoord. De succesvolle werkwijzen van ‘excellente leraren’ vertaalde hij helder naar – ondertussen – 63 praktische technieken, die allemaal bijdragen aan betere prestaties van leerlingen.

Meer dan technieken

In het boek Teach Like a Champion 3.0 staan 63 praktische technieken centraal. Ze zijn specifiek, concreet en uitvoerbaar en op een aansprekende manier uitgelegd. Hoe leg je de lat hoog bij je leerlingen? Hoe houd je ze bij de les? Hoe bouw je aan een goede klascultuur? Ook maakt Doug Lemov duidelijk waaróm de technieken werken. Hiervoor maakt hij gebruik van inzichten uit de cognitieve psychologie en de werking van het brein.

Ook voor jonge kinderen

Speciaal voor professionals die werken met kinderen tussen de 3 en 6 jaar, is er het boek Teach Like a Champion - Het jonge kind. Voor dit boek zijn 24 praktische technieken geselecteerd en uitgewerkt, waar je je voordeel mee kunt doen. De technieken staan in het teken van het plannen van activiteiten, groepscultuur, hoge verwachtingen en het betrekken en activeren van de kinderen.

Trainingen in Nederland

De CED-Groep bewerkte en vertaalde de technieken naar de Nederlandse situatie, zodat ze bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk van organisaties voor kinderopvang. Ons Teach-team is in de Verenigde Staten opgeleid door Doug Lemov en geeft trainingen in Nederland. We verheugen ons erop om met je aan de slag te gaan!

Teach Rondje 1

Hoe kun je starten?

Er zijn verschillende manieren om Teach Like a Champion in je team of bij teamleden te introduceren. Al je vragen zijn welkom bij Carla van Doornen.

x