Teach cover boek

Teach Like a Champion: van 2.0 naar 3.0

Teach Like a Champion heeft een nieuwe versie: 3.0. Ben je al een fan van de Teach-technieken en wil je weten wat de nieuwe versie jou te bieden heeft? Wat verandert er voor jou als je met 2.0 werkt? Begrijpelijke vragen, waar we natuurlijk graag antwoord op geven. We maakten een volledige transitiegids voor je én beantwoorden hier de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Teach 2.0 is nog prima te gebruiken. Veel van de technieken zijn ook weer terug te vinden in 3.0. Het nieuwe boek kan wel een mooi vervolg zijn, zeker als jij of het team verder de diepte in wil.

Nee, dat is niet nodig. Teach 2.0 blijft zijn waarde behouden.

De filmpjes staan op deze website onder ‘video's’. Je kunt ze bekijken met de unieke code die je in het boek vindt. Onder aan deze pagina vind je de link naar de video's voor Teach 2.0 en Teach 3.0. (Let op de unieke code kan slechts één keer gebruikt worden. Vervolgens kun je toegang krijgen tot de video's door in te loggen in jouw account.)

In 3.0 zijn 13 nieuwe technieken te vinden. Een aantal technieken is verwijderd, ondergebracht bij andere technieken of aangescherpt. Compleet nieuw zijn de uitgebreide hoofdstukken over lesvoorbereiding en de vijf principes van lesgeven. Er is veel onderbouwde aandacht voor het waaróm van de technieken. Hiervoor maakt Doug Lemov gebruik van inzichten uit de cognitieve psychologie en de werking van het brein. Voor een uitgebreide beschrijving van alle veranderingen kun je de gratis transitiegids downloaden, onderaan deze pagina.

Die waarde blijft hetzelfde. In de basiscursus leg je een sterke basis voor het werken met de technieken van Teach Like a Champion. Die basis blijft. Om wel te profiteren van de nieuwe inzichten uit Teach 3.0, kun je je inschrijven voor de Verdiepingscursus 3.0.

Certificaten blijven hun waarde behouden.

Het lerarenportfolio verdwijnt met ingang van 1 augustus 2022.

In de transitiegids staat uitgebreid beschreven wat er allemaal nieuw of anders is. Op die manier vind je in een oogopslag de meeste interessante onderdelen voor jou. Download de gids gratis, onderaan deze pagina.

Met ingang van het nieuwe schooljaar.

Vooralsnog niet. In het nieuwe cursusaanbod vind je wel de Verdiepingscursus 3.0. Dit is een mooi vervolg op de Basiscursus Teach 2.0.

Ja. Daarnaast is er een apart boek beschikbaar, waarin de 15 technieken verder zijn uitgewerkt die met name geschikt zijn voor kinderen van 3-6 jaar.

Zeker!

Jazeker. Verder is er een speciale aanvulling voor het zml-onderwijs verkrijgbaar in de webwinkel. Ook zijn er gerichte cursussen voor het speciaal onderwijs en het speciaal basisonderwijs.

Om het je makkelijk te maken, schreven we een uitgebreide transitiegids. Hierin vind je alles over de verschillen tussen Teach 2.0 en 3.0. Je kunt de gids onderaan deze pagina gratis downloaden.

Jazeker. Een aantal technieken uit het Teach Like a Champion 2.0 is niet terug te vinden in Teach 3.0. Dit komt omdat Doug Lemov ervoor gekozen heeft ze onder te brengen bij andere technieken of ze in sommige gevallen onderdeel laat uitmaken van lesvoorbereiding of lesplanning. Omdat deze 2.0-technieken volgens ons blijvend waardevol zijn en je misschien gewend bent ermee te werken, hebben we ze als een apart document aan de transitiegids toegevoegd. Je kunt hem gratis downloaden, onderaan deze pagina.

Wanneer je niet kunt inloggen is het belangrijk om eerst na te gaan of het account geactiveerd is. Na registratie ontvang je een e-mail om je account te activeren. Is je account al actief? Dan kun je via www.cedgroep.nl/wachtwoord-vergeten je wachtwoord opnieuw instellen.

Transitiegids

Wat is nieuw, anders of verdwenen? Teach Like a Champion 3.0 bevat 13 splinternieuwe technieken. Maar de vernieuwingen gaan veel verder dan dat. Leerkrachten krijgen waardevolle kennis aangereikt in nieuwe hoofdstukken over lesvoorbereiding en basisprincipes om het leren te maximaliseren. Verder gaat Doug Lemov op een onderbouwde manier in op het waaróm van de technieken. Alle veranderingen zijn uitgebreid voor je op een rij gezet in een overzichtelijke transitiegids.

Gratis transitiegids

Alle vernieuwingen en veranderingen helder op een rij.
Bekijk de transitiegids

Handige links:

x