L 7234

Opleiding taxileraren

Dat de CED-Groep verstand heeft van onderwijs wordt ook in de taxibranche opgemerkt.

Uiteenlopende trainingen
In de loop van de jaren ontwikkelden wij in opdracht van Sociaal Fonds Mobiliteit (voorheen Sociaal Fonds Taxi) verschillende trainingen. Bijvoorbeeld een training voor chauffeurs in het leerlingenvervoer over het omgaan met leerlingen uit het speciaal onderwijs. En een training over het omgaan met lastige situaties bij passagiers met een verstandelijke beperking.

Impuls voor didactische vaardigheden
TX-Keur heeft het initiatief genomen om haar hele opleidingsprogramma een kwaliteitsimpuls te geven. Met die ambitie voor ogen is de CED-Groep gevraagd een leergang te ontwikkelen, gericht op de didactische vaardigheden van de taxileraren. Ofwel, de mannen en vrouwen die de (na)scholing voor chauffeurs verzorgen.

Leergang
In deze leergang leren taxileraren om nog beter les te geven. Ze krijgen kennis, bijvoorbeeld over de werking van het brein, en ontwikkelen allerlei praktische vaardigheden. De leergang is blendend. Ofwel: een combinatie van vier real life bijeenkomsten en een digitale leeromgeving, met huiswerkopdrachten, filmpjes en theorie.

Compacten en verrijken
Voor taxileraren met wat meer voorkennis en ervaring hebben we ook een verkorte opleiding samengesteld. Ook werken we aan een verdiepingscursus voor taxileraren die zich op didactisch gebied nog verder willen ontwikkelen.

Opdrachtgevers: TX-Keur en Sociaal Fonds Mobiliteit

Logo in rondje

Meer weten?

Wil je het didactisch repertoire van jouw (interne) trainers vergroten? We verkennen graag samen de mogelijkheden. Neem contact op met Johannes de Geus.

x