Carla van Doornen

• Ontwikkeling • Doelgericht • Samen
Carla van Doornen 3 1

Carla van Doornen

Manager primair onderwijs/ het jonge kind

06-13252548

c.vandoornen@cedgroep.nl

Waarom ik bij de CED-Groep werk

Als je, zoals ik, al jaren uitvoerend en adviserend in het onderwijs en de kinderopvang werkzaam bent, dan weet je wat er toe doet en hoe je professionals en organisaties op een verantwoordelijke manier in ontwikkeling brengt. Door expertise en met brede producten en diensten kunnen we bij de CED-Groep écht maatwerk bieden, waardoor we duurzaam impact hebben. ‘Als leren je lief is’ is betekenisvol; voor onze opdrachtgevers en zeker ook voor onszelf.

Een waaier aan expertise en experts

Als manager van de units jonge kind en primair onderwijs overzie ik de ontwikkelingen en trends binnen de groep van 0- tot 12-jarigen. De ruim 60 adviseurs in deze twee units hebben veel expertise, onder andere op het gebied van spelen, taal, rekenen, didactiek, pedagogiek en burgerschap.

Met opdrachtgevers ga ik na wat hun vraag is welke expertise er nodig is om deze het best op te pakken. Vaak gaat het om meerdere vragen tegelijk die de opdrachtgever graag in samenhang en in afstemming opgepakt wil hebben, bijvoorbeeld in het geval van een IKC. Het is dan heel fijn dat we veel expertises en experts en binnen de CED-Groep hebben om in te kunnen zetten.

Verticaal denken

Ik ben ook een uitvoerende generalist, gericht op het primaire proces, met kennis van en aandacht voor alle lagen in de organisatie. Door ontwikkelingen in de groep, in het team, bij de directeur en het bestuur in gang te zetten, zijn de veranderingen kansrijker en duurzaam. Vanwege mijn werk bij de Vliegende Brigade van de PO-Raad weet ik hoe belangrijk het is vaart in een ontwikkeling te brengen en daar alle lagen bij te betrekken; verticaal denken dus. Daarbij gebruik ik voornamelijk bewezen interventies om de kans op succes te vergroten.

Expertise op maat

In de afgelopen jaren is mijn rugzak aan kennis en vaardigheden behoorlijk gevuld en hij wordt nog dagelijks actueel gehouden. Ik lees graag, ben met grote regelmaat betrokken bij pilots en blijf nieuwsgierig naar hoe het beter kan. Voor de klant is het belangrijkste dat ik het juiste uit die rugzak weet te halen en dit vaardig in te zetten.

Een paar voorbeelden van ‘tools’ die bij mij in vertrouwde handen zijn:

check

leerkrachtvaardigheden

check

teamontwikkeling en visieontwikkeling

check

managementontwikkeling

check

coaching

check

schoolanalyse en audits

Carla van Doornen 3

Carla van Doornen

Stuur mij een email

Direct contact
x